Onţanu și Platini au inaugurat terenul de fotbal sintetic din Parcul Râul Colentina

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a participat alături de primarul Neculai Onțanu la inaugurarea oficială a terenului sintetic de fotbal situat în parcul Râul Colentina.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 21:00
Onţanu și Platini au inaugurat terenul de fotbal sintetic din Parcul Râul Colentina

Cu acest prilej, pe terenul care a fost amenajat cu sprijinul UEFA, s-a desfășurat un antrenament al grupei de copii şi un joc demonstrativ de fotbal. Totodată oficialii prezenți au putut admira dotările extensive pe care Parcul Râul Colentina le pune la dispoziția amatorilor de sport în aer liber.

Parcul, situat în cartierul Baicului, pe malul lacului Fundeni, mai exact la intersecţia străzilor Drăguşin Deleanu şi Marian Cristescu, era, înainte de reamenajare, o zonă frecventată de persoanele certate cu legea şi un adevărat focar de infecţie pentru locuitorii cartierului Baicului.

Parcul Râul Colentina se întinde pe o suprafaţă de 8.317 metri pătraţi şi este dotat cu terenuri de joacă pentru copii, spaţii pentru activităţi sportive şi de recreere, iluminat public cu panouri solare şi locuri de parcare.

Inaugurarea acestui parc vine în completarea eforturilor pe care administraţia condusă de Neculai Onţanu le întreprinde pentru modernizarea şi extinderea spaţiilor verzi de pe raza sectorului 2. Astfel, alături de parcul Râul Colentina, în ultimii patru ani au mai fost amenajate în sectorul 2 parcurile Petricani, Florilor, Delfinului, Lunca Florilor, Baicului, Rodica şi parcul ecologic Dobroeşti.  Acestea se adaugă celor 52 de noi părculeţe construite în toate cartierele sectorului 2, precum şi celor 24 de parcuri mari care existau în sector înainte de 2008 şi care au au fost reabilitate şi modernizate în totalitate.

De asemenea, Primăria Sectorului 2 are în derulare proiect de amenajare complexă a râurilor Colentina, care include realizarea telegondolei peste lacurile Colentina – Herăstrău, Floreasca, Tei, Plumbuita, Fundeni, Dobroieşti, Pantelimon. Totodată, în cadrul acestui proiect vor fi realizate mini-ecluze, care vor oferi posibilitatea ca Râul Colentina să fie navigabil pentru ambarcaţiuni mici de agrement. Se propune chiar introducerea unei linii de vaporaşe pe Lacul Tei şi Plumbuita, cu un traseu în lungime de 2-3 km.