Onţanu pregăteşte încă 10.000 de locuri de parcare în Sectorul 2

Cu toate că o dată la patru ani suntem asaltaţi de promisiuni privind construirea de parcaje, puţine dintre acestea ajung să devină şi realitate. Excepţia o găsim la sectorul 2, unde actualul primar Neculai Onţanu a promis 6.000 de locuri de parcare în 2008 şi a realizat peste 10.000. 

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 04:19

Astfel, între 2008-2012, primăria lui Neculai Onţanu a reuşit să amenajeze 10.365 de noi locuri de parcare, fapt care a condus la decongestionarea traficului în zonele cele mai aglomerate din sector, oferind totodată locuitorilor alternative civilizate pentru parcarea autoturismelor.

Iar raportul dintre necesităţile de parcaj în sector şi numărul de locuri de parcare pus la dispoziţie ar urma să continue să se îmbunătăţească, edilul sectorului 2 pregăting darea în folosinţă a încă 10.000 de locuri de parcare. În primă fază, zonele în care vor fi construite noi parcaje sunt Obor şi Armenească, urmând ca până la finalul anului să fie demarate lucrări de amanjare a unor parcări în alte şase zone din Sectorul 2.  

În zona Obor, pe str. Ziduri Moşi, Primăria Sectorului 2 va construi un sistem de parcare suprateran (smart parking), pe şase etaje şi prevăzut cu patru lifturi exterioare pentru autoturisme. Parcarea va avea 110 locuri precum şi cu un sistem inteligent care va indica locurile libere. Construcţia va fi una “verde”, având panouri solare şi faţade înierbate. La parter sunt prevăzute magazine şi un service auto.