Onţanu: Primăria Sectorului 2 monitorizează cu 90 de camere video finala Europa League

Pe 9 mai, Capitala găzduieşte cel mai important eveniment sportiv al anului – finala Europa League dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao. Pentru ca spectacolul din teren şi din tribune să fie pe măsura evenimentului sportiv, Primăria Sectorului 2 a luat măsuri de siguranţă speciale. Sunt vizate menţinerea ordinii publice pe străzile care vor asigura accesul suporterilor către Arena Naţională şi prevenirea oricăror incidente violente care ar putea afecta buna derulare a evenimentului. La finala din 9 mai sunt aşteptaţi la stadion 55.000 de spectatori.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 21:02
Onţanu: Primăria Sectorului 2 monitorizează cu 90 de camere video finala Europa League

În ziua finalei UEFA Europa League din 9 mai care se va disputa pe Arena Naţională, Primăria Sectorului 2 va monitoriza non-stop, cu 90 de camere video amplasate în 31 de intersecţii rutiere, toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa suporterii celor două echipe de fotbal din Spania precum şi spectatorii români.

În plus, sistemele de monitorizare  video vor supraveghea respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi de conducătorii auto impuse special în perioada meciului, dirijarea traficului rutier şi, cel mai important, comportamentul suporterilor înainte şi mai ales după terminarea partidei.

În scopul prevenirii unor incidente de tulburare a ordinii publice, la finalul disputei fotbalistice vor fi monitorizate cu mare atenţie, atât de camerele video, cât şi de patrulele auto şi pedestre ale Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2, fluxurile de suporteri care vor pleca de la stadion. Toate imaginile vor fi transmise în timp real şi la celelalte instituţii cu care Primăria Sectorului 2 va colabora, în această perioadă, pentru asigurarea măsurilor de linişte publică necesare la un eveniment de asemenea amploare.

Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 va fi în alertă maximă cu toate efectivele sale începând de marţi, 8 mai, ora 07.00 şi până joi, 10 mai, ora 07.00 astfel încât bucureştenii şi suporterii să fie în orice moment în siguranţă