Onţanu: Reabilităm termic toate blocurile din Sectorul 2

Conform Comisiei Auditorilor Energetici, Primăria Sectorului 2 este campioana reabilitărilor termice din Capitală atât prin blocurile deja reabilitate, cât şi prin cele care au intrat în termoizolare în lunile mai-iunie. Dincolo de confortul termic şi de scăderea facturii la întreţinere, ca beneficii directe şi imediate recunoscute de toţi locatarii, există şi alte aspecte pozitive ale reabilitării.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 21:00
Onţanu: Reabilităm termic toate blocurile din Sectorul 2

Programul de reabilitare termică derulat în ultimii ani în sectorul 2 a generat mii de locuri de muncă pentru muncitorii din domeniul construcţiilor. În contextul crizei economice şi al declinului pieţei imobiliare care au dus implicit la scăderea cererii de locuri de muncă pe piaţa construcţiilor, programul de reabilitare termică a blocurilor demarat de Onţanu a reprezentat un adevărat balon de oxigen. Pe de o parte, locurile de muncă astfel create au contribuit la scăderea şomajului, pe de altă parte, economia din sectorul 2 a beneficiat de o importantă infuzie de capital.

Un alt avantaj al reabilitărilor termice este cel al schimbării aspectului blocurilor. Blocurile termoizolate şi vopsite în tonuri calde fac uitate culorile cenuşii ale vechilor blocuri şi dau un aer proaspăt cartierelor, în special, şi sectorului 2, în general.

Programul de reabilitare termică a blocurilor continuă într-un ritm accelerat în sectorul administrat de Onţanu. La acest moment, sunt în desfăşurare procedurile de licitaţie pentru stabilirea constructorilor care vor anvelopa următoarele blocuri. Astfel, în luna iunie, un număr de 245 de şantiere au fost sau vor fi deschise pentru reabilitarea blocurilor din sectorul 2, totalizând 16.580 de apartamente, iar începând cu luna august, alte 598 de blocuri cu aproape 40.000 de apartamente vor fi termoizolate. Conform planificării, urmează ca în 2013 să fie finalizată reabilitarea tuturor blocurilor înscrise în programul de reabilitare termică din sector.

Programul de reabilitare demarat de Primăria Sectorului 2 este integral gratuit pentru locuitori, cei 20% pe care asociaţiile de locatari ar fi trebuit să-i suporte pentru termoziolarea blocurilor fiind preluaţi integral de Primăria Sectorului 2.