Onţanu (UNPR) îl atacă pe Boc: Mă aşteptam să îşi pună mai mult cenuşă în cap

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, membru al UNPR, îl critică pe fostul premier Emil Boc pentru hotărârile sale "uneori nesăbuite" prin care a încercat să iasă din criză "pe spinarea unor categorii defavorizate".

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 15:47
Onţanu (UNPR) îl atacă pe Boc: Mă aşteptam să îşi pună mai mult cenuşă în cap

„Domnul Boc nu ar trebui să vorbească de funie în casa spânzuratului şi să rostească cuvântul «trădare» vizavi de colegii de coaliţie, pentru că atunci când încerci să ieşi din criză pe spinarea unor categorii defavorizate, tocmai atunci s-ar putea ca unii să considere că însăşi guvernarea PDL a trădat populaţia”, susţine Onţanu, într-o declaraţie dată publicităţii după ce moţiunea de cenzură a trecut şi Cabinetul Ungureanu a fost demis.

Onţanu afirmă că, în calitatea lui de administrator al unuia dintre cele mai importante sectoare din Capitală, a văzut „suferinţa abătută asupra pensionarilor şi a profesorilor, asupra artiştilor şi a medicilor” generată de hotărârile Guvernului Boc.

„Trebuie să recunosc că m-am simţit de multe ori neputincios în faţa acestor suferinţe. (…) Mă aşteptam din partea domnului Boc să îşi pună mai multă cenuşă în cap, mai ales că nu au trecut decât câteva zile de la Săptămâna Patimilor”, afirmă Onţanu în documentul citat.

Primarul Onţanu nu este îngrijorat după căderea Guvernului. „În primul rând, la câte nenorociri s-au abătut asupra României în ultimii ani, căderea unui guvern nu este o nenorociere. Se întâmplă în orice democraţie şi trebuie să privim acest eveniment ca atare”, spune Onţanu.

Primarul Sectorului 2, care candidează pentru un nou mandat, îşi asigură colegii de partid că ştie ce are de făcut în continuare.

„Nu trăim din conjuncturi politice, suntem în primul rând administratori cu responsabilităţi directe faţă de viaţa oamenilor, indiferent de ce guverne, mai mult sau mai puţin efemere, se perindă la conducerea ţării”, scrie Onţanu.

Neculai Onţanu este unul dintre foştii membri PSD care au aderat la UNPR, formaţiune care a devenit grup parlamentar fără a candida în ultimele alegeri generale. UNPR a sprijinit de mai multe ori Guvernul Boc în ultimii ani.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a acuzat grupul minorităţilor naţionale că „a lucrat pe la spate” Guvernul, spunând că susţin guvernarea, dar votând moţiunea de cenzură.

„Dacă grupul minorităţilor naţionale nu ar fi votat moţiunea de cenzură, Guvernul ar fi rămas în exerciţiu. Mi se pare incorect pentru un participant la guvernare să nu fie fair-play”, a spus Boc.

El a precizat că reprezentanţii minorităţilor naţionale ar fi trebuit să spună în coaliţie că nu mai susţin Guvernul, afirmând că este „un gest de profundă ineleganţă şi lipsă de demnitate”.

„Grupul minorităţilor naţionale ne-a lucrat pe la spate”, a adăugat Boc.