Norvegia a anunţat că ONU va crea un fond pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 la nivel global

Ministrul norvegian de externe, Ine Eriksen Soereide, a declarat, luni, că Organizația Națiunilor Unite (ONU) va crea un fond pentru susținerea tratamentului pacienților cu coronavirus din întreaga lume. 

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 13:15
Norvegia a anunţat că ONU va crea un fond pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 la nivel global

„Un fond susținut de mai mulți donatori sub auspiciile ONU va oferi predictibilitate partenerilor noștri și va ajuta la eficientizarea eforturilor”, a declarat ministrul de externe, Ine Eriksen Soereide, potrivit agenţiei Reuters, citată de Agerpres. 

Citeşte şi: NOI MĂSURI împotriva COVID-19: Se suspendă internările. Pacienţii care nu sunt urgenţe sunt externaţi în termen de 48 de ore

Scopul fondului administrat de ONU este de a ajuta țările în curs de dezvoltare cu sisteme slabe de sănătate cu gestionarea și depășirea crizei, precum și cu abordarea consecințelor pe termen lung ale pandemiei, a adăugat aceasta.

ONU ar putea face un anunț oficial în această săptămână, a mai spus ministrul norvegian.

Noul tip de coronavirus a infectat peste 340.000 de persoane la nivel mondial și a provocat moartea a peste 14.700 de oameni. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis, apel către pensionari: „Limitaţi orice deplasare în afara domiciliului. Nu vă expuneţi inutil unui risc uriaş!”

În România, autorităţile au anunţat că până luni, 23 martie, la ora 13, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 576. Sunt 143 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore. De asemenea, patru pacienţi ifectaţi cu coronavirus au decedat. La ATI sunt internaţi în prezent 15 pacienţi infectaţi cu coronavirus, iar șapte dintre ei sunt în stare gravă.