Opel Karl, un nou concurent în clasa mini UPDATE VIDEO

Opel a prezentat oficial noul Karl, model care înlocuieşte în gama constructorului german vechiul Agila. Poziţionat ca preţ şi posibilităţi de personalizare sub Adam, Karl devine modelul cel mai accesibil din catalogul Opel.

RomaniaTV.net
03 dec. 2014, 14:22

Faţă de vechiul Agila, motorizat de un 3 cilindri preluat de la Suzuki, Opel Karl va avea sub capotă noul propulsor în 3 cilindri 1.0 Ecotec produs de germani. Disponibil doar în versiune aspirată (există şi o versiune turbo, de 115 CP, destinată lui Adam Rocks), dezvoltă 75 CP. Cutia de viteze este manuală, cu 5 rapoarte, iar direcţia beneficiază de un mod City, excelent pentru traficul din oraş şi manevrele de parcare.

La interior remarcăm poziţionarea sistemului multimedia în partea superioară a planşei de bord, spre deosebire de Adam şi Corsa. Avantaj pentru şofer, care nu mai este nevoit să coboare privirea pentru a vizualiza informaţiile de pe ecran. Din punct de vedere al dotărilor disponibile, Opel se laudă cu un echipament de securitate şi confort disponibil în premieră în aceasta clasa. Standard avem ABS, ESP şi Hill Start Assist (asistenţă la pornirea în rampă), iar contra cost se poate opta pentru sistemul multimedia Opel IntelliLink (foloseşte conectivitatea cu telefonul mobil pentru navigaţia prin GPS), Lane Departure Warning (sistem de avertizare pentru părăsirea involuntară a benzii de circulaţie), senzori de parcare, cruise-control, scaune încălzite şi volan îmbrăcat în piele şi încălzit.

Noul Opel Karl măsoară 3.68 metri în lungime şi va fi oferit numai în versiune de caroserie cu 5 uşi. Primele modele Karl vor ajunge la cumpărători în vara lui 2015. Conform Opel, preţul de bază va fi mai mic de 10.000 de euro.