Operaţie în premieră mondială, la spitalul „Marie Curie” din Capitală VIDEO

Intervenţie chirurgicală în premieră mondială. Un copil de 7 ani îşi va putea folosi braţul după o operaţie complexă şi îndelung pregătită. Profesorul Gheorghe Burnei de la Spitalui Marie Curie a fost cel care a reparat braţul răsucit.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 21:49
Operaţie în premieră mondială, la spitalul „Marie Curie” din Capitală VIDEO

La 7 ani, Bogdan vorbeşte ca un om mare. Un om care are experienţa spitalului, pentru că a mai trecut prin două operaţii diferite. „Aşa poate a vrut Dumnezeu. Bogdan este pe mâini bune. Este pe mâinile unui om care din punctul meu de vedere, este pâinea lui Dumnezeu”, a spus mama lui Bogdan.

Medicii i-au reparat acum un defect din naştere. Copilul nu îşi putea mişca mâna stângă. Bogdan nu putea nici măcar să se spele pe faţă. Dornic să fie ca ceilalţi copii, băieţelul a intrat în operaţie plin de speranţă, o operaţie pentru care medicii s-au pregătit zece ani.

Intervenţia chirurgicală a durat aproape şase ore şi a fost una extrem de delicată, cu atât mai mult, cu cât nu a mai fost efectuată până acum nicăieri în lume. „Operaţia, din punctul meu de vedere, este un succes. Este o intervenţie care a deschis calea în domeniul sinostozei lunare”, a declarat medicul Gheorghe Burnei.

Cât despre Bogdan, el va fi un copil normal. Va putea practica orice meserie doreşte, chiar şi cea de chirurg, a glumit profesorul Burnei.