Operaţiile estetice, gratuite pentru cei săraci

Frumuseţea e un drept al omului, cei fără bani trebuie să se bucure de acest drept la fel ca cei bogaţi. Pare o glumă dar această filosofie e pusă în practică în Brazilia, unde 220 de clinici răspândite în toată ţara asigură operaţii estetice ieftine sau gratuite pentru cei care nu şi le permit în mod normal.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 09:15
Operaţiile estetice, gratuite pentru cei săraci

Potrivit Associated Press, toată acestă bizarerie are le bază ideile lui Ivo Pitanguy, unul din cei mai mari experţi în chirurgie plastică din Brazilia şi din lume. El crede că chirurgia plastică opereză la nivelul individului la fel ca psihanaliza şi ajută la creşterea siguranţei şi respectului de sine. Cu o jumătate de secol în urmă Pitanguy a început să ofere operaţii estetice cu discount celor săraci, în special persoanelor care suferiseră arsuri sau alte accidente.

În momentul de faţă doar în Rio de Janeiro există 24 de clinici publice care oferă brazilienilor chirurgie plastic cu discount sau, în unele situaţii, gratuită.

În Brazilia au loc 11, 5 milioane de operaţii estetice annual. Cele mai populare sunt, evident, implanturile mamare şi modelarea feselor. Ţara este pe locul doi în lume, după Statele Unite, în topul consumatorilor de chirurgie estetică.