Operaţiune ANTITERORISTĂ în Ucraina: Kievul ÎNCHIDE GRANIŢA cu Rusia. MERCENARI la Lugansk şi Doneţk VIDEO

Serviciul de Grăniceri, împreună cu Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării întreprind măsuri pentru închiderea frontierei Ucrainei cu Federaţia Rusă. Armata ucraineană câştigă teren în faţa separatiştilor.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 14:29

Update 17:08: Avionul fără pilot doborât în timpul operaţiunii antitero este de model „Orlan-10” şi aparţine Ministerul Apărării rus. Drona poate fi folosită pentru operaţiuni de cercetare şi recunoaştere a teritoriului, dar şi este capabilă să direcţioneze cursul bătăliei, scrie unian.net. După informaţiile Serviciului de Securitate, acesta transporta o substanţă chimică necunoscută.

Update 17:05: Graniţa de stat este transparentă în multe locuri, în regiunile Lugansk şi Doneţk există lagăre de pregătire a mercenarilor, câte 300-400 în fiecare

Update 17:03: De la demararea operaţiunii antitero în raioanele de est au decedat peste 20 de militari ai armatei ucrainene. Declaraţia a fost făcută la un briefing de către ministrul interimar al Apărării, Mihail Koval. Acesta a remarcat că printre ucişi se numără echipajele unor elicoptere şi luptătopri din trupele aeropurtate, transmite fakty.ua. Ministrul a mai spus că, pentru îndeplinirea misiunilor de luptă în cadrul operaţiunii antitero, militarii vor primi până la 20 de mii de hrivne.

Update 17:00: Serviciul de Grăniceri, împreună cu Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării întreprind măsuri pentru închiderea frontierei cu Federaţia Rusă.Dacă nu vom închide graniţa, ne va fi practic imposibil să scăpăm de terorişti”, a declarat consilierul ministrului de Interne, Anton Gheraşcenko, citat de vesti.net.

Update 16:46:  „Sudul şi vestul regiunii Doneţk şi nordul regiunii Lugansk au fost completamente eliberate de terorişti”, a declarat ministrul interimar al Apărării de la Kiev, Mihail Koval.

Luptele între soldaţii ucraineni şi rebelii separatişti au continuat şi vineri, în regiunile din estul Ucrainei. Autorităţile de la Kiev au susţinut vineri că reuşesc să câştige teren în faţa insurecţiei separatiste din est, unde se desfăşoară lupte grele între armata ucraineană şi miliţiile proruse sprijinite, conform Statelor Unite, de combatanţi veniţi din Cecenia, relatează AFP.

‘Forţele noastre armate au curăţat complet de separatişti sudul, o parte din vestul regiunii Doneţk şi nordul regiunii Lugansk’, a declarat vineri la o conferinţă de presă ministrul ucrainean al apărării Mihail Koval. ‘Nu vom lăsa această cangrenă să se propage în regiunile învecinate’, a subliniat el.

Dar, în cursul zilei de joi, 12 militari ucraineni, printre care şi un general, au fost ucişi după ce elicopterul militar în care se aflau a fost doborât de rebeli. Până în prezent, peste 200 de persoane, militari, insurgenţi şi civili, şi-au pierdut viaţa în operaţiunea antiteroristă lansată de armata ucraineană pe 13 aprilie şi calificată de Rusia drept ‘operaţiune punitivă’.

Ministrul Koval a mai spus că operaţiunea antiteroristă va continua până la reluarea cursului normal al vieţii în regiunile Doneţk şi Lugansk.