Operaţiune antiteroristă în Marea Britanie: Şase suspecţi au fost arestaţi la Londra

Poliţiştii britanici au intervenit după ce au primit o alertă că într-un autocar ce intrase pe autostrada M6 un bărbat a turnat un lichid suspect într-o pungă din care a început să iasă fum.

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 11:10
Operaţiune antiteroristă în Marea Britanie: Şase suspecţi au fost arestaţi la Londra

Trupele antiteroriste britanice au interveni pentru a împiedica ceea ce pare să fi fost o  încercare de atac terorist asupra unui autocar ce intrase pe autostrada M6, pe care poliţia a blocat-o ulterior pe ambele sensuri, scrie Daily Mail.

Un bărbat fusese văzut de către pasageri turnând un lichid într-o pungă din care începuse să iasă fum.

Aproximativ 50 de pasageri au fost evacuaţi. Autocarul, aparţinând operatorului Megabus, călătorea între Preston şi Londra.

Unul dintre pasageri a tras semnalul de alarmă după ce a observat că din pungă ieşea fum. Trupele antiteroriste au oprit autocarul şi au evacuat sub pază pasagerii, unul după altul, ordonându-le apoi să stea la o distanţă de cel puţin 20 de metri de autocar, în timp ce poliţiştii au percheziţionat vehiculul.

Poliţiştii nu comunicaseră ieri după amiază nimic despre arestarea vreunui suspect şi nici nu dăduseră amănunte despre operaţiunea de pe autostradă.

În aceeaşi zi, şase persoane suspectate de terorism au fost arestate în raiduri ale trupelor speciale în mai multe zone din capitala britanică. Între cei arestaţi s-au numărat cinci bărbaţi şi o femeie. De asmenea, poliţia nu a dat amănunte despre raidurile antiteroriste din Londra, dar a precizat că nu au nicio legătură cu Jocurile Olimpice din capitala britanică.