Operaţiune dramatică de salvare. Un copil a fost scos cu elicopterul din râul Mureş VIDEO

Un copil a fost salvat din râul Mureș cu ajutorul unui elicopter. Băiatul de 14 ani căzuse în apă și se refugiase pe o mică insulă.

26 mart. 2019, 16:26
Operaţiune dramatică de salvare. Un copil a fost scos cu elicopterul din râul Mureş VIDEO

Pompierii au încercat să intervină cu o barcă pneumatică însă curenții erau foarte puternici. Salvatorii au solicitat intervenția unui elicopter SMURD care a preluat copilul în stare hipotermică. Incidentul s-a petrecut în zona oraşului Luduş, din judeţul Mureş.

Potrivit martorilor, băiatul ar fi fost urmărit de paznicii unui depozit de fier vechi, în care intrase ca să fure şi, pentru a nu fi prins, a sărit în râu, deşi nu ştia să înoate. Speriat, copilul şi-ar fi anunţat tatăl care, ajuns la faţa locului, a încercat să îl scoată, dar a rămas şi el blocat din cauza curenţilor. Ulterior, copilul a fost ridicat prin troliere de către elicopter, deoarece barca pneumatică din dotarea pompierilor nu a putit fi folosita din cauza curenţilor puternici de apă.

Poliţia Luduş a fost sesizată că o persoană necunoscută ar fi încercat să sustragă bunuri din incinta unei societăţi comerciale şi s-a deplasat la faţa locului. S-a constatat că, pe o insulă din mijlocul râului, se afla o persoană de sex masculin, care părea a fi minoră, care spunea că nu poate să revină. Aşa că a fost sesizat ISU Mureş, care l-a ridicat pe minor. Acesta are 15 ani şi e din Luduş. Se efectuează cercetări pentru lămurirea sub toate aspectele a evenimentului„, a transmis IPJ Mureş.