Operaţiune istorică. NASA a realizat pentru prima dată „teleportarea cuantică”. Ce înseamnă acest fenomen

Oamenii de știință au demonstrat pentru prima dată că „teleportarea cuantică” la distanță, care e realizată prin transferul instantaneu al unităților de informații cuantice cunoscute sub numele de qubiți, este posibilă.

22 dec. 2020, 17:23
Operaţiune istorică. NASA a realizat pentru prima dată „teleportarea cuantică”. Ce înseamnă acest fenomen

Operaţiune istorică. NASA a realizat pentru prima dată „teleportarea cuantică. Qubitii au fost transferați mai rapid decât viteza luminii pe o distanță de 27 de mile, punând bazele pentru un serviciu de internet cuantic, care într-o zi ar putea revoluționa lumea.

Operaţiune istorică. NASA a realizat pentru prima dată „teleportarea cuantică. Ce înseamnă de fapt acest lucru

Sistemele de comunicații cuantice sunt mai rapide și mai sigure decât rețelele obișnuite, deoarece folosesc mai degrabă fotoni decât coduri de computer, care pot fi sparte.

De altfel, dezvoltarea lor se bazează pe teoria științifică de ultimă generație care transformă înțelegerea noastră despre modul în care funcționează computerele.

În acest internet cuantic, informațiile stocate în qubits (echivalentul cuantic al biților computerului) sunt transferate, sau „teleportate”, pe distanțe mari printr-o metodă specială.

„Încurcarea” este un fenomen prin care două particule sunt legate astfel încât informațiile partajate la un obiect, să fie împărtășite cu cealalte exact în același timp.

Aceasta înseamnă că starea cuantică a fiecărei particule este dependentă de starea celeilalte – chiar și atunci când sunt separate de o distanță mare.

Prin urmare, teleportarea cuantică este transferul stărilor cuantice de la o locație la alta.

Cu toate acestea, este extrem de sensibil la interferențele de mediu care pot perturba cu ușurință calitatea sau „fidelitatea” teleportării, astfel încât demonstrarea teoriei în practică a fost o provocare tehnologică.

Citeşte şi: Un nou Iisus Hristos se va naşte în câteva luni în Marea Piramidă din Giza. Detalii pline de mister oferite de o celebră clarvăzătoare