Operaţiune spectaculoasă de salvare a unor cai blocaţi în râul Mureş VIDEO

Trei cai care au rămas blocaţi pe un banc din mijlocul râului Mureş, în apropiere de Deva, au fost salvaţi luni de un echipaj al pompierilor militari, la capătul unei acţiuni ce s-a încheiat după o oră.

RomaniaTV.net
22 apr. 2013, 14:12
Operaţiune spectaculoasă de salvare a unor cai blocaţi în râul Mureş VIDEO

Pompierii au fost alertaţi pe numărul de urgenţă 112 chiar de către proprietarul cailor. Bărbatul nu a putut să-şi explice modul în care animalele au ajuns să se împotmolească în nămol, în apa adâncă de un metru, la 30 de metri distanţă de malul Mureşului, informează Agerpres.

„Un echipaj de pompieri de la Detaşamentul din Deva, dotat cu instrumente de salvare şi o barcă pneumatică, s-a deplasat cu un camion pe malul râului Mureş, la locul indicat de apelantul la 112, constatând că cei trei cai se aflau în apă de peste un metru la aproximativ 30 metri distanţă de mal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda.

Operaţiunea a fost delicată, deoarece salvatorii au trebuit să-şi ia toate măsurile de siguranţă şi, totodată, să nu sperie caii. De aceea, pompierii s-au apropiat, în linişte, de locul în care se aflau animalele, iar împreună cu proprietarul acestora au reuşit să le asigure cu mai multe corzi. Apoi caii au fost traşi spre mal, acţiunea de salvare încheindu-se fără probleme deosebite.