Operaţiunea de salvare a ostaticilor dintr-un hotel din Mali s-a încheiat

Operațiunea de eliberare a persoanelor ținute ostatice de vineri dimineață de un comando armat la Sevare, în centrul Mali, a fost încheiată, au anunțat sâmbătă surse militare maliene, fără a indica însă un bilanț.

08 aug. 2015, 08:25
Operaţiunea de salvare a ostaticilor dintr-un hotel din Mali s-a încheiat

Surse militare din Mali au anunţat că operațiunea de eliberare a persoanelor ținute ostatice într-un hotel din Sevare a fost încheiată.

„Un număr” de persoane ținute ostatice de vineri dimineață de un comandou armat la Sévaré, în centrul Mali au fost eliberate în noaptea de vineri spre sâmbătă și cinci străini au fost evacuați, potrivit unor surse militare din Mali, informează Agerpres.

„Nu putem spune că totul s-a terminat, dar un număr de ostatici” au fost eliberați de forțele din Mali desfășurate în jurul Hotelului Byblos, unde s-a adăpostit comandoul armat vineri, a declarat una dintre surse.

„Cinci străini au fost evacuați spre Bamako”, a declarat o sursă, care nu a fost însă în măsură să precizeze cetățenia acestora.

Mai mulţi oameni înarmaţi au ucis cel puţin cinci persoane într-un atac asupra unui hotel din centrul oraşului Sevare. Printre persoanele ucise se află şi soldaţi. Surse din misiunea ONU în Mali au spus că cel puţin „un membru al personalului internaţional ar fi fost ucis în atac.

Hotelul atacat este foarte popular personalului ONU din Mali. În urma intervenţiei armatei, doi dintre oamenii înarmaţi sau fost ucişi, au mai informat, sâmbătă, surse oficiale din Mali.

„Cinci străini au fost evacuați spre Bamako”, a mai spus a doua sursă, care nu a fost în măsură să precizeze cetățenia lor.