Operațiunea de salvare după cel mai grav accident feroviar a ajuns la final. Bilanțul autorităților din India a ajuns la 275 de morți și aproape 1.200 de persoane rănite

Autoritățile din India au declarat că au încheiat, duminică, operațiunile de salvare după devastatorul accident feroviar din țară, cel mai grav în ultimii 20 de ani.

04 iun. 2023, 15:32
Operațiunea de salvare după cel mai grav accident feroviar a ajuns la final. Bilanțul autorităților din India a ajuns la 275 de morți și aproape 1.200 de persoane rănite
Operațiunile de salvare după accidentul feroviar din India au ajuns la final

Operațiunea de salvare în cazul tragediei feroviare din India a ajuns la final. Potrivit Reuters, o posibilă defecțiune a sistemului de semnalizare electronică ar fi cauza accidentului care a dus la moartea a 275 de persoane, scrie Agerpres.

Numărul deceselor a fost revizuit în scădere față de bilanțul anterior de 288, după ce s-a constatat că unele cadavre au fost numărate de două ori, a declarat Pradeep Jena, un responsabil din statul Odisha, unde a avut loc tragedia.

Citește și: Catastrofă feroviară: Sute de morți și de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit violent

Potrivit acestuia, este puțin probabil ca numărul victimelor să mai crească, întrucât operațiunea de salvare s-a terminat.

În urma accidentului feroviar din India, aproape 1.200 de persoane au fost rănite, după ce un tren de călători a lovit un tren de mărfuri care staționa, a deraiat și a percutat un alt tren care mergea în sens invers în apropiere de Balasore.

Căile ferată din țară, care afirmă că transportă zilnic peste 13 milioane de persoane, se străduiesc să amelioreze bilanțul de securitate inegal, atribuit infrastructurilor învechite.

Premierul Narendra Modi s-a deplasat la faţa locului sâmbătă pentru a vorbi cu echipele de salvare, a inspecta epavele trenurilor şi a discuta cu persoanele rănite.

Citește și: Tragedie în India: Sunt 35 de morţi la un prim bilanţ, după ce podeaua unui templu s-a prăbuşit

„Cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor fi pedepsiţi cu toată severitatea”, a declarat acesta.

O anchetă preliminară a indicat că trenul Coromandel Express, care se îndrepta spre Chennai dinspre Kolkata, a ieşit de pe linia principală şi a intrat pe o linie în buclă secundară, utilizată pentru gararea trenurilor, cu o viteză de 128 km/oră, izbindu-se de un tren de mărfuri ce staţiona pe linia în buclă, a declarat un membru în Consiliul căilor ferate.

Accidentul a făcut ca locomotiva și primele patru sau cinci vagoane să sară de pe linii, să se răstoarne și să lovească ultimele două vagoane ale trenului Yeshwantpur -Howrah, care se îndrepta în direcţia opusă cu 126 km/oră pe a doua linie principală. Mecanicii celor două trenuri de călători au supraviețuit.

Familiile victimelor vor primi compensații de 1 milion de rupii (12.000 de dolari), cei răniți grav vor primi 200.000 de rupii, iar cei cu răni minore 50.000 de rupii.

Mai multe personalități ale lumii, precum Papa Francisc, Joe Biden, Justin Trudeau, Rishi Sunak și Emanuel Macron, au transmis condoleanțe.