Operaţiuni dramatice de salvare în Bacău. Un sat a fost înghiţit de ape, oamenii salvaţi cu bărcile

Zeci de oameni din localitatea Magla, din judeţul Bacău, au fost salvaţi cu bărcile din faţa puhoaielor. Întreg satul a fost practic înghiţit de apă.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 13:01
Operaţiuni dramatice de salvare în Bacău. Un sat a fost înghiţit de ape, oamenii salvaţi cu bărcile

Un număr de 30 de gospodării din localitatea băcăuană Magla au fost inundate din cauza creşterii nivelului apei pârâului Mora, în urma averselor de ploaie care au depăşit luni în zori 40 de l/mp.

Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a acţionat pentru evacuarea preventivă a familiilor afectate şi adăpostirea temporară a acestora la şcoala din comuna Negri. Au mai fost evacuate, de asemenea, 78 de animale„, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bacău, Carmen Cioltan. Potrivit acesteia, echipe specializate acţionează pentru a pune în practică măsuri de control al debitului apei pârâului Mora.

Luni la prânz, se aflau în teren şi echipe ale E.On Distribuţie pentru a remedia avariile provocate la reţelele electrice, de ploile abundente, în localităţile Horgeşti, zonă afectată pentru a doua oară în decursul ultimelor cinci zile, Răcătău, Galeri, Recea şi Bazga.