Operaţiunile de recuperare a oilor de pe nava scufundată în portul Midia, reluate luni. Câte animale au fost salvate

În Portul Midia, de la Marea Neagră, se reiau, luni dimineaţă, operaţiunile de salvare a celor peste 14.000 de oi de la bordul unei nave care s-a înclinat puternic, duminică, după ce a lovit un banc de nisip.

25 nov. 2019, 07:09
Operaţiunile de recuperare a oilor de pe nava scufundată în portul Midia, reluate luni. Câte animale au fost salvate

Manevrele au fost întrerupte pe timpul nopţii, pentru că viaţa celor care acţionau ar fi fost pusă în pericol. 33 de oi au fost salvate până acum, potrivit ISU Dobrogea şi este greu de estimat câte animale mai sunt vii, la această oră. Scafandrii au verificat să nu existe fisuri în navă şi s-au montat baraje pentru a perimetriza zona.

Citeşte şi Pompierii salvează oile de pe vaporul scufundat în portul Midia. Imagini dramatice din timpul misiunii VIDEO

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgentă a comunicat că animalele moarte vor fi preluate de reprezentanţii Decţiei Sanitar Veterinare şi duse la incinerare, la cele mai apropiate staţii, de la Măcin, Brăila sau Bucureşti. Subprefectul judeţului Constanţa, Şenol Ali a precizat, duminică seară, pentru presă, că nu există pericol de poluare, iar canalul este navigabil, dar se circulă cu restricţii.

Citeşte şi Catastrofă în portul Midia. O navă încărcată cu peste 14.000 de oi s-a scufundat VIDEO

Queen Hind sub pavilion Palau aparţine unei firme din Emiratele Arabe Unite, atat nava cât şi încărcătura erau asigurate. Vaporul transporta  către Libia aproximativ 14 600 de oi.