Opozant rus de extremă-stânga, condamnat la zece zile de închisoare

Opozantul rus de extremă-stânga Serghei Udalţov a fost condamnat duminică de un tribunal din Moscova la zece zile de detenţie pentru că nu a ispăşit în întregime o pedeapsă cu închisoarea anterioară, a anunţat duminică pe contul său de Twitter Nikolai Polozov, avocatul acestuia, relatează AFP.

RomaniaTV.net
25 dec. 2011, 20:40
Opozant rus de extremă-stânga, condamnat la zece zile de închisoare

„Udalţov a luat zece zile (de închisoare)! Ruşine!”, a scris Polozov.

Serghei Udalţov, liderul mişcării de opoziţie Frontul de Stânga, a fost arestat pe 4 decembrie, în cursul unei manifestaţii neautorizate contra alegerilor legislative controversate câştigate de partidul lui Vladimir Putin, iar ulterior a fost condamnat la 15 zile de închisoare.

Între timp, acesta a fost arestat din nou, deoarece, potrivit poliţiei, el nu a ispăşit în totalitate o pedeapsă precedentă, la care a fost condamnat în octombrie.

În acea perioadă, opozantul, aflat la închisoare pentru că a participat la un miting neautorizat, a fost spitalizat după ce a făcut greva foamei. La ieşirea din spital, el nu s-a întros la locul de detenţie pentru a-şi ispăşi pedeapsa până la capăt.

Se pare că acesta a fost spitalizat din nou săptămâna trecută, după ce a refuzat să se alimenteze timp de câteva zile, în cursul detenţiei. Udalţov a avertizat că va relua greva foamei încă de duminică, în cazul unei noi condamnări.

De la începutul anului şi până în prezent, acest opozant a fost condamnat de opt ori la pedepse cu închisoarea de până la 15 zile.

Regimul lui Vladimir Putin, aflat la putere din 2000, se confruntă cu o vastă mişcare de contestare, declanşată de alegerile legislative controversate de la începutul acestei luni.

Sâmbătă, zeci de mii de ruşi au manifestat la Moscova împotriva puterii, în cadrul celui mai mare miting organizat de opoziţia rusă în ultimii 12 ani.