Opozantul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, ameninţat de şeful Gărzii Naţionale a Rusiei

Şeful Gărzii Naţionale a Rusiei, Viktor Zolotov, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, l-a ameninţat marţi pe principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, provocându-l la un duel pentru lansarea unor acuzaţii de corupţie, în opinia sa, false şi calomnioase, relatează Reuters.

11 sept. 2018, 16:19
Opozantul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, ameninţat de şeful Gărzii Naţionale a Rusiei

Viktor Zolotov l-a acuzat pe liderul opoziţiei ruse că este o marionetă a Washingtonului şi a afirmat că scopul său este destabilizarea Rusiei.

Zolotov a părut extrem de furios într-o înregistrare video de aproape şapte minute difuzată online, în care a respins acuzaţiile de corupţie făcute de Navalnîi referitoare la Garda Naţională.

‘Pur şi simplu te provoc la o luptă – în ring, oriunde, şi îşi promit că te fac praf în câteva minute’, a spus Zolotov îmbrăcat în uniformă, ridicând pumnul, potrivit Agerpres.

‘Vreau să îţi spun că declaraţiile pe care le-ai făcut despre mine sunt insultătoare, calomnioase şi false. Şi astfel de lucruri nu se uită de obicei în rândul ofiţerilor’, a spus Zolotov care conduce Garda Naţională de la înfiinţarea sa în 2016 de către Putin.

De asemenea, Zolotov l-a avertizat pe Navalnîi să nu mai facă alte acuzaţii despre el sau familia sa.

‘Îţi promit că înainte să calc şi să îmi şterg picioarele pe tine, voi face o demonstraţie pentru toţi membrii Gărzii Naţionale. Şi îţi garantez că îţi va fi ruşine să mai ieşi după aceea afară’, a mai spus el, potrivit Agerpres.

În prezent, Aleksei Navalnîi execută o pedeapsă de 30 de zile de închisoare pentru încălcarea legii privind protestele. El susţine că măsura împotriva sa a fost luată pentru a descuraja manifestanţii împotriva reformei pensiilor.

Un avocat al lui Navalnîi a afirmat că acesta nu poate reacţiona pentru că se află în închisoare şi va decide dacă îi va răspunde sau nu mai târziu personal lui Zolotov.


loading...