Deputaţii PNL şi PDL au mai depus o moţiune simplă la Camera Deputaţilor, dar le-a fost RESTITUITĂ

Deputaţii PNL şi cei ai PDL au depus, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor o moţiune simplă intitulată 'Guvernul Ponta îşi bate joc de milioanele de români din afara graniţelor ţării'.

30 sept. 2014, 08:37
Deputaţii PNL şi PDL au mai depus o moţiune simplă la Camera Deputaţilor, dar le-a fost RESTITUITĂ

‘Deputaţii aparţinând grupului Partidului Naţional Liberal şi grupului Partidului Democrat Liberal vă înaintăm spre dezbatere şi adoptare prezenta moţiune simplă intitulată ‘Guvernul Ponta îşi bate joc de milioanele de români din afara graniţelor ţării”, a spus deputatul liberal Mircea Dolha, citat de Agerpres.

Preşedintele de şedinţă Viorel Hrebenciuc a anunţat însă, în plenul Camerei Deputaţilor, că restituie iniţiatorilor moţiunea pentru că nu respectă prevederile regulamentare şi constituţionale.

Moţiunea simplă depusă nu respectă prevederile Constituţionale şi Regulamentare şi anume art. 112 alin. 2 din Constituţie şi art. 160 alin.1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor nereferindu-se în totalitate la o problemă de politică internă sau externă. Această moţiune simplă se doreşte mai degrabă un atac la CV-ul ministrului Bogdan Stanoevici drept pentru care având în vedere prevederile art. 160 alin. 4 am decis să nu o iau în considerare şi să o restitui iniţiatorilor’, a afirmat Hrebenciuc.

Liderul grupului deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, consideră că ‘moţiunea nu poate fi respinsă decât dacă are caracterul unei moţiuni de cenzură’.

Din punctul nostru de vedere, ea respectă prevederile articolului 160 în totalitate. Are 107 semnături şi nu are caracterul unei moţiuni de cenzură. În consecinţă vom redepune această moţiune simplă. Dacă la sfârşitul acestei zile intenţionaţi în Biroul Permanent să stopaţi activitatea Camerei, aşa cum aţi stopat activitatea Senatului, PNL şi PDL vă cer public să nu faceţi acest lucru şi să continue activitatea Camerei în toată această perioadă de campanie electorală’, a spus Tinel Gheorghe.

Moţiunea simplă pe educaţie, dezbătută în Camera Deputaţilor. Pricopie: OUG 49/2014 face sistemul funcţional

Liderul grupului deputaţilor PNL, George Scutaru, a precizat că au mai fost moţiuni simple care făceau referire la premierul Ponta încă din titlu şi au fost acceptate pentru dezbatere.

Motivul principal pentru care se evită discutarea acestei moţiuni este pentru că nu doriţi să vorbiţi despre modul în care s-au făcut secţiile de votare şi pe ce criterii în străinătate (…) Aveţi curajul şi veniţi în Parlament reprezentanţii Guvernului să ne explicaţi de ce vreţi să furaţi alegerile în diaspora’, a afirmat Scutaru.

Deputaţii PNL şi cei ai PDL au depus marţi în plenul Camerei Deputaţilor o moţiune simplă intitulată ‘Guvernul Ponta îşi bate joc de milioanele de români din afara graniţelor ţării’