Opoziţia ameninţă că va ataca în instanţă HG privind UMF Târgu Mureş

Opoziţia a anunţat că va ataca în instanţă hotărârea de guvern privind înfiinţarea unei linii în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 09:49
Opoziţia ameninţă că va ataca în instanţă HG privind UMF Târgu Mureş

Ideea înfiinţării unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, cu predare în limba maghiară, discutată în şedinţă de guvern, a stârnit protestul opoziţiei, care nu este de acord cu propunerea.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a explicat şi modul în care va reacţiona coaliţia USL: „Vom ataca în contencios administrativ această hotărâre şi vom lăsa instanţa să se pronunţe asupra acestei hotărâri. Dacă se forţează nota şi se încearcă modificarea legii educaţiei prin asumarea răspunderii, vom lua în considerare şi depunerea unei moţiuni de cenzură„.

Duşa a spus că HG privind UMF Tg. Mureş reprezintă un „moft” al UDMR. „Mi se pare contradictoriu ca un Guvern al României, care are o mie şi una de probleme pe cap legate de gestionarea situaţiei economico-sociale, să-şi facă o prioritate dintr-un moft al UDMR. Chiar dacă UDMR e în campanie preelectorală, pentru că dânşii organizează prealegeri, chiar dacă au mai apărut nişte partide în România care îi reprezintă pe maghiari, nu înseamnă că trebuie să existe o cedare atât de mare a PDL faţă de UDMR„, a mai declarat el.

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat, marţi, că nu există o decizie a grupului parlamentar privind prezenţa la lucrările de plen, el arătând că unii deputaţi maghiari au venit la şedinţă, în timp ce alţii rămân în stare de aşteptare în legătură cu decizia Guvernului privind UMF Tâgu. Mureş.