Opoziţia ungară sesizează Comisia Europeană în legătură cu „PUTINIZAREA” ţării sub Viktor Orban

Partidul ungar de opoziţie E-PM sesizează Comisia Europeană în legătură cu un discurs al premierului Viktor Orban susţinut în weekend la Băile Tuşnad, în România, transmite luni MTI, citată de Agerpres.

28 iul. 2014, 10:36
Opoziţia ungară sesizează Comisia Europeană în legătură cu „PUTINIZAREA” ţării sub Viktor Orban

Într-un comunicat făcut public luni, această formaţiune de stânga şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ‘putinizarea Ungariei’ sub conducerea lui Orban.

‘Nu vom permite ca Orban să facă din Ungaria un stat-marionetă al lui Putin’, au transmis cei doi lideri ai partidului, Gergely Karacsony şi Viktor Szigetvari, adăugând că vor face tot posibilul pentru a-l înlătura pe Viktor Orban de la putere şi pentru ‘a restabili statul de drept în Ungaria’.

Conform comunicatului lor, Orban a afirmat pentru prima dată deschis că ‘vrea să abolească democraţia ungară şi să pună în locul ei o oligarhie de stat, al cărei model este Rusia lui Putin‘.

Într-un discurs susţinut în weekend la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, premierul ungar a spus, potrivit MTI, că sistemele liberale şi bazate pe asistenţă socială din Occident sunt epuizate şi că este nevoie de un nou model, ‘non-liberal’ şi bazat pe muncă.

Naţiunea ungară ‘nu este pur şi simplu o masă de indivizi’, ci o comunitate, care trebuie să fie organizată, întărită şi dezvoltată, a mai spus Orban, adăugând că, ‘în acest sens, noul stat ce va fi construit în Ungaria nu va fi unul liberal’, încheie MTI.