Opoziţia va depune moţiune împotriva ministrului Justiţiei, din cauza scandalului Adrian Duicu

PDL şi PNL vor depune miercuri, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe tema implicării politicului în Justiţie, în cazul Duicu, a anunţat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga, la încheierea şedinţei BPN, transmite Agepres.

RomaniaTV.net
30 iun. 2014, 11:49
Opoziţia va depune moţiune împotriva ministrului Justiţiei, din cauza scandalului Adrian Duicu

El a spus că această moţiune va fi depusă în sesiune extraordinară pentru ca „Parlamentul să ştie exact ce a făcut premierul în cazul Duicu”.

„Extrem de important este ca Parlamentul să ştie exact ce-a făcut premierul în cazul Duicu. A avut o discuţie cu Adrian Duicu în biroul lui? L-a convocat în biroul lui pe şeful Poliţiei Române, ministrul Justiţiei a propus-o pe doamna Ponea ca şefă a Secţiei Judiciare a DNA-ului?”, a mai spus Blaga.

El a adăugat că va fi chemat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, „să explice cum au stat lucrurile în cazul nominalizării doamnei Ponea, soţia fostului şef al IJP Mehedinţi aflat în arest, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare a DNA-ului”.

Blaga a afirmat că „rechizitoriul DNA arată foarte clar că Victor Ponta şi PSD-ul încearcă din răsputeri să politizeze instituţiile de aplicare a legii: Ministerul de Interne, Parchetul şi Ministerul Justiţiei”.