Oprea îşi numără primarii. „Oamenii politici nu sunt sclavii pe plantaţie ai unui partid”

Gabriel Oprea a admis că UNPR are trăsături cazone, însă acest lucru i-ar aduce un plus de disciplină şi rigoare. Cât priveşte acuzele că UNPR ar aduna traseişti din celelalte partide, generalul a spus, la "România în 60 de minute", de la România TV, că politicienii "nu sunt sclavi pe plantaţia unui partid".

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 18:43
Oprea îşi numără primarii. „Oamenii politici nu sunt sclavii pe plantaţie ai unui partid”

Oprea a afirmat că este o realizare pentru UNPR faptul că a reuşit să adune sub sigla sa 14 senatori, 18 deputaţi, circa 300 de primari, iar numărul militanţilor este în creştere constantă datorită faptului că social-democraţii nemulţumiţi de actuala linie politică a PSD bat la porţile celuilalt partid de stânga, UNPR.

Suntem al doilea partid din coaliţie. Avem peste 300 de primari„, a spus Gabriel Oprea, arătând că circa 95% din membrii UNPR au activat anterior în PSD.

Oprea nu consideră că politicienii pot fi judecaţi doar prin prisma numărului de partide prin care au trecut, ci prin reuşita proiectului politic în care se implică.

Oamenii politici nu sunt sclavii pe plantaţie ai unui partid. Mai ales de când sunt aleşi uninominal. În toate partidele veţi găsi parlamentari care au lucrat la mai multe proiecte politice„, a declarat liderul UPNR pentru România TV.

În acest sens, el l-a amintit pe liderul PNL, Crin Antonescu, cu trei partide, pe secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a fost membru PD sau pe senatorul liberal Varujan Vosganian.

Oprea susţine că UNPR a înţeles mai bine interesul naţional, sprijinind actuala guvernare şi aducând un plus considerabil în actul de guvernare.

 „Avem un partid puţin mai militarizat, în sensul bun al cuvântului. Mai disciplinat, mai riguros„, a spus generalul.