Oprea: UNPR rămâne loială coaliţiei, nu e adevărat că punem presiuni sau condiţionări

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, după BPPC, că formaţiunea sa rămâne un partener loial în coaliţia de guvernare, el sublinind că abordarea potrivit căreia UNPR pune presiune şi condiţionează partenerii de coaliţie nu este adevărată.

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 16:24
Oprea: UNPR rămâne loială coaliţiei, nu e adevărat că punem presiuni sau condiţionări

„Sunt unii care spun că UNPR condiţionează şi pune presiune pe partenerii din Coaliţie. O astfel de abordare nu este adevărată. UNPR nu face altceva decât să-şi susţină consecvent proiectele şi politicile în care crede. Avem o responsabilitate faţă de cei care ne-au ales şi faţă de principiile de centru-stânga în care credem”, a spus Gabriel Oprea.

El a subliniat că UNPR nu cere beneficii pentru partid sau pentru anumite persoane, ci îşi face datoria de a-i reprezenta în coaliţie şi în Guvern pe cei care au avut mult de suferit de pe urma efectelor crizei economice mondiale.

„Îl susţinem fără nicio ezitare pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi îi oferim tot concursul nostru pentru adoptarea urgentă a măsurilor pentru relansarea economică. În egală măsură, rămânem parteneri loiali în Coaliţie şi vom continua aceeaşi politică a dialogului şi a respectului reciproc în relaţia cu partenerii noştri”, a spus Oprea.

El a precizat că actuala coaliţie întruneşte cele mai mari şanse de a guverna şi după 2012.

„Actuala formulă, din care face parte şi UNPR, este singura care poate asigura ţării stabilitate economică şi politică şi cea care întruneşte cele mai mari şanse de a guverna şi după anul 2012. Pentru noi este foarte clar că acest Guvern are nu numai cele mai mari şanse, ci şi obligaţia de a rămâne la guvernare şi după noiembrie 2012”, a spus Oprea.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că aliaţii PDL la guvernare, UNPR şi UDMR, „au un comportament duplicitar şi neprietenos” şi încearcă „să tragă spuza, să obţină avantaje electorale”, arătând că cere preşedintelui PDL să intervină.

„Nu este o surpriză pentru mine acest comportament duplicitar şi neprietenos al aliaţilor noştri de guvernare, UNPR şi UDMR. Pe discursul preşedintelui Băsescu, ei încearcă să tragă spuza, să obţină avantaje electorale asumându-şi nu numai deciziile care se iau în baza unei munci de echipă, ci şi chiar îndemnul preşedintelui de a realiza recuperarea salariilor până la 1 iunie. Aliaţii noştri cred că îşi pot permite să fie incorecţi”, a spus Cezar Preda.