Oprean, despre moartea lui Nicu Ceauşescu: Nu suntem împăcaţi cu ce s-a întâmplat

Publicat: Miercuri, 14 Martie 2012 22:06 // Actualizat: Miercuri, 14 Martie 2012 23:44 // Sursa: RTV.net

Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, a vorbit într-un interviu, acordat în exclusivitate pentru România TV, despre condiţiile suspecte în care a murit Nicu Ceauşescu, dar şi despre "robinetele de aur" din casa soţilor Ceauşescu.

Despre moartea lui Nicu Ceauşescu, Oprean susţine că nu se simte "împăcat cu totul" cu ce s-a întâmplat.

"Nicu în primul rând a moştenit-o pe maică-sa cu bolile de ficat, a făcut o hepatită, a făcut excese cu alcoolul. După ce a fost arestat şi înjunghiat, şi doctorii au văzut că are ficat cirotic. Pentru el şocul închisorii, prin ce a trecut, astea i-au adus sfârşitul. El a fost achitat de acuzatiile de genocid şi de subminare a economiei statului", a povestit fostul soţ al Zoiei.

De alfel, el spune că a vorbit cu Nicu chiar în ziua în care acesta a murit în spitalul din Viena.

"Am vorbit eu cu el în ziua aia, miercuri, mi-a spus că vineri iese din spital şi că după aia vine acasă. Nu suntem împăcaţi cu totul cu ce s-a întâmplat, pentru că în noaptea aia a murit şi în loc să-i dea medicamente de reducere a presiunii sângelui i-au dat medicamente de creştere a presiunii. A făcut hemoragie şi a murit, dimineaţa la ora 5", a declarat Oprean.

Cât despre aşa-zisele conturi ale soţilor Ceauşescu, Oprean zice că s-ar bucura să existe, pentru că aşa "am ieşi şi noi din necaz".

Întrebat de vestitele robinete şi clanţe de aur din casa soţilor Ceauşescu, Oprean a decalarat că sunt "nişte aberaţii. "Cine face aşa ceva într-o casă? Cum să pui de aur? Ele erau făcute cu bronz, erau galbene. Au fost şi lucruri de mare preţ în locuinţa lor. Erau două inventare în casă, un inventar cu lucrurile statului şi unul cu obiectele personale".

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
casa soţilor Ceauşescu interviu Mircea Oprean Mircea Oprean Nicu Ceauşescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mar 18:26
Răspunde | Votează email 0 email
ion
exista un interviu extraordinar luat de poetul adrian paunescu lui nicu ceausescu. ala este cu adevarat un interviu document. nu inteleg de ce nu este difuzat. si asa nicu a lasat prea putine marturii si interviul ala chiar este de vazut.
16 mar 18:13
Răspunde | Votează email 1 email
dan
sper sa se faca dreptate in acest caz. nicu a fost o victima si a murit cu zile. pacat. un om EXTRAORDINAR!!!
14 mar 22:31
...lor. Erau două inventare în casă, un inventar cu lucrurile statului şi unul cu obiectele personale”. Sursa Articole asemanatoare cu Oprean, despre moartea lui Nicu Ceauşescu: Nu suntem împăcaţi cu ce s-a întâmplat...
14 mar 22:30
...“robinetele de aur” din casa soţilor Ceauşescu. Citește mai departe… Visit link: Oprean,...
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H