Oprescu: Lucrările la staţia de epurare de la Glina, întârziate din cauza licitaţiei

Lucrările la cea de a doua etapă a proiectului vizând staţia de epurare de la Glina sunt întârziate din cauza licitaţiei care durează de 23 de luni, a declarat vineri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

05 dec. 2014, 13:47
Oprescu: Lucrările la staţia de epurare de la Glina, întârziate din cauza licitaţiei

(Licitaţia n.r.) trebuia să se termine acum şase, şapte luni. Lucrările sunt întârziate din cauza licitaţiei ce durează de 23 de luni, contestaţii după contestaţii, Curte de Apel, ultima hotărâre a Curţii de Apel este de a reexamina oferta câştigătoare, ceea ce facem în acest moment, numai că sigur că aceasta deranjează Comisia Europeană. Nu este vina noastră, dar aceştia sunt contestatarii de serviciu„, a declarat Sorin Oprescu.

Întrebat de jurnalişti dacă există riscul pierderii banilor europeni, edilul general a menţionat că nu se va ajunge la acest lucru.

Nu, nu o să ajungem aici, sper cel puţin că nu o să ajungem aici, există riscul de a reevalua şi banii necesari, pentru că probabil majoritatea vor trece în exerciţiul financiar 2015-2020. Dar este păcat, în aceste 23 de luni puteau fi folosiţi banii din exerciţiul financiar 2007-2014„, a afirmat Sorin Oprescu.

Potrivit Municipalităţii, printre lucrările realizate în cadrul proiectului ‘Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în municipiul Bucureşti’ se numără curăţarea casetei, fiind evacuate aproximativ 2.805 m3 de reziduuri şi 45 de tone de metale şi realizarea a trei noi puncte de acces în casetă (Coşbuc, Unirii, Ştefan Furtună).

Primăria Capitalei a semnat în calitate de beneficiar un contract de finanţare în 2013 pentru proiectul vizând finalizarea staţiei de epurare de la Glina.

Valoarea proiectului pentru etapa I de programare (2007 – 2013) este de 206.974.463 de euro. Valoarea proiectului pentru etapa a II-a de programare (2014-2020) se ridică la 145.084.572 de euro.

De implementarea acestor investiţii va beneficia Capitala, dar şi alte localităţi din vecinătatea sa: Glina, Popeşti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogoşoaia, Voluntari, Dobroeşti, Cernica, Căldăraru, Tânganu, Pantelimon, precum şi Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Citeşte şi Veşti bune pentru bucureşteni. Anunţul a fost făcut de primarul Sorin Oprescu