Oprescu: Să mor dacă mă aşteptam să arate atât de bine gazonul!

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a arătat surprins de starea bună a gazonului de pe Arena Naţională, declarând în timpul vizitei pe care a făcut-o vineri alături de Mircea Sandu şi Gigi Becali că acest lucru dovedeşte că instalaţia de încălzire funcţionează.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 12:31
Oprescu: Să mor dacă mă aşteptam să arate atât de bine gazonul!

„Să mor dacă dacă mă aşteptam să arate atât de bine. Asta dovedeşte că instalaţia de încălzire funcţionează. Sper să se poată juca în condiţii bune”, a declarat Oprescu.

Preşedintele FRF Mircea Sandu şi finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, au ajuns vineri la Arena Naţională în jurul orei 12.00 şi au fost nevoiţi să-l aştepte o oră pe primarul Sorin Oprescu. „În viaţa mea nu am aşteptat pe cineva atâta timp şi mai ales în frig. Nu mă aşteptam ca gazonul să fie atât de bun”, a spus Becali.

Referitor la acoperirea Arenei Naţionale, Oprescu a spus că aceasta e o decizie a constructorului stadionului: „Nemţii ne spun dacă se închide sau deschide acoperişul. UEFA ştie de această problemă dar pe cuvântul meu că după ce se termina asta o lună de zile vă invit să vedeţi cum se închide şi se deschide acoperişul. Astea cu acoperişul că nu a fost plătit sunt speculaţii. Pentru că banii sunt de la Guvern. Ei au susţinut asta. E o parte pe care noi nu ne-am propus-o. Momentan sunt în partea de controale cum şi în ce fel s-au cheltuit banii”.

Edilul a precizat că va fi totuşi nevoie de înlocuirea gazonului aşa cum au recomandat inspectorii UEFA. „Dacă Steaua se va califica va putea evolua pe arenă. Toţi o vor putea face dar după aceea vom respecta recomandările UEFA şi ne vom apuca să schimbăm gazonul ca să nu mai avem surprize plăcute”, a mai spus Oprescu.

Până la disputarea partidei dintre Steaua şi FC Twente, la 16 februarie, în manşa tur a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, organizatorii vor trebui să dea zăpada jos şi de pe acoperişul Arenei Naţionale. Partida, programată pe Arena Naţională, va avea loc de la ora 22.05.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, împreună cu preşedintele FRF Mircea Sandu, primarul Capitalei Sorin Oprescu şi directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Radu Popa, au inspectat, vineri, starea gazonului de pe Arena Naţională.