Oprişan: Geoană a greşit, dar nu se pune problema excluderii din PSD

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN al partidului, că fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a greşit când a spus că ar dori să candideze la Preşedinţie, dar aceasta nu îi poate atrage excluderea din PSD, pentru care ar trebui să facă "ceva foarte grav".

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 12:23
Oprişan: Geoană a greşit, dar nu se pune problema excluderii din PSD

Marian Oprişan a afirmat că Biroul Permanent Naţional al PSD nu are pe lista de discuţii problema lui Mircea Geoană, criticat, în urmă cu o săptămână, de mai mulţi lideri ai PSD. Vicepreşedintele PSD a admis că declaraţiile prin care Geoană îşi anunţa intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale l-au deranjat.

În primul rând, pentru că această candidatură ţine de Congresul PSD, iar în al doilea rând pentru că USL a stabilit că Victor Ponta va fi premier, iar Crin Antonescu va candida la preşedinţie„, a adăugat Oprişan.

Întrebat dacă Geoană riscă excluderea din PSD, Oprişan a răspuns negativ. „Pentru asta ar trebui să facă ceva foarte grav”, a mai spus el.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat recent, la o emisiune televizată, răspunzând unei întrebări, că nu exclude o nouă candidatură a sa la Preşedinţie.

Mircea Geoană nu a primit nicio invitaţie, oficială sau informală, pentru a se prezenta la şedinţa de luni a Biroului Permanent, după ce mai mulţi membri ai BPN al PSD l-au criticat, săptămâna trecută, pentru atacurile la adresa unor lideri social-democraţi, dar şi pentru vizita făcută în SUA.

Geoană a fost suspendat din PSD pentru şase luni, în decembrie 2010, imputându-i-se atunci că ar fi intenţionat formarea unei platforme critice în interiorul PSD.