Opt adolescenţi, ridicaţi de Poliţie din curtea unei şcoli, duşi la secţie şi amendaţi

Opt elevi de liceu care se aflau sâmbătă seara în curtea unei şcoli din Constanța au fost ridicați de poliţişti şi duși la secție, unde au fost amendați pentru "încălcarea normelor legale de acces". Tinerii au fost amendați cu câte 250 de lei. Cei care i-au sesizat pe oamenii legii au fost locatarii din zona școlii, deranjați de gălăgia făcută de adolescenţi. Părinții sunt revoltați și spun că vor contesta în instanță amenzile. 

RomaniaTV.net
04 oct. 2020, 07:47
Opt adolescenţi, ridicaţi de Poliţie din curtea unei şcoli, duşi la secţie şi amendaţi

Poliţiştii din cadrul Secției 2 din Constanţa au ridicat opt tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea unei instituții de învățământ, încălcând normele legale de acces. Mai exact, cei opt adolescenţi foşti elevi ai şcolii respective, au pătruns în curtea şcolii fără a avea voie, iar mai multe persoane care locuiesc în apropierea şcolii au depus plângere la Poliţie deocarece tinerii erau gălăgioşi.

Cei opt adolescenţi au fost duși la secție, unde au fost identificaţi şi sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare.

Părintele unuia dintre adolescenţii amendaţi a povestit pe Facebook ce s-a întâmplat în curtea şcolii şi spune că acțiunea forțelor de ordine este „o dovada a neputinței unor polițiști de a discerne o fapta săvârșită cu rea credință de o fapta nevinovata a unor copii”.

„Azi (2 octombrie n.red.) in jurul orei 20 câțiva copii de clasa a-9-a stăteau liniștiti de vorba in incinta școlii 29 fără a deranja pe nimeni. Pe timpul zilei au jucat baschet sau fotbal tot in curtea școlii 29. La ora 20 au sosit câțiva polițiști de la secția 2 care prinseseră toți infractorii din cartier și au ridicat cu mașinile de poliție cam 10 copii, ducându-i la secția 2. M- sunat copilul ca e la poliție și nu știe de ce ca nu a făcut absolut nimic rău. Merg la poliție sa-l iau și acum începe partea interesantă. Mă legitimez cu ci meu și al copilului iar polițiștii nu se uita pe buletine. Întreb de ce au luat copilul din curtea școlii și l-au dus la secție. Un domn polițist pe nume Ruță îmi spune ca nu avea voie in curtea școlii conform legii 61. Adică dacă nu e elev in școala respectiva nu are voie sa se joace și nici sa stea in curtea școlii. Bun zic, dar de ce nu se pun panouri pe gardul școlii pt a avertiza copii ca nu au voie in curte sa se joace( răspuns pauza ca nu e competenta lui). Întreb de ce nu se încuie poarta școlii și nu exista paza care sa nu lase copii înăuntru dacă e așa grav sa te joci in curtea școlii . ( răspuns polițist: am amendat școala cu 5000 lei).
După ce am sta 1:30 prin curtea secției 2 poliție constanta iese copilul cu un pv de 250 RON însoțit de domnul rutea mândru ca a rezolvat un caz greu”, a povestit părintele unuia dintre copii pe Facebook.

Părintele este revoltat de modul în care au acţionat oamenii legii şi spune că va contesta amenda.

„Sunteți noaptea minții. Nu asigurați terenuri de joaca decente pentru copii, nu asigurați paza și închiderea terenurilor de joaca din incinta școlilor dacă chiar e problema așa mare ca se joaca niște copii.
Nu in ultimul rând toți copii luați cu duba sunt numai olimpici și învață la licee de renume începând cu : Ovidius, Traian, Eminescu, Calinescu. Nici un copil nu a avut vreodată probleme cu legea sau sa fi primit vreodată o amendă și toți provin din familii bune.
Felicitări domnule Rutea ai facut treaba buna. Dacă într-adevăr erai om de caracter cred ca era suficient sa dai un avertisment copiilor și sa le explici frumos ca nu au voie sa se joace in curtea școlii. Dar na excesul de zel a dominat.
Felicitări domnilor polițiști in uniformă care tineri fiind au empatizat cu copii cât iau ținut închiși in secție.
O sa contestam amenzile date la judecătorie și speram sa avem parte de un judecător rațional.
Asta e România tara in care ne împiedicam de probleme inventate și nu rezolvam adevăratele probleme”, a mai scris părintele.