Opt eleve arse de vii în vestul Kenyei, într-un incendiu la un internat

Opt eleve kenyene au ars de vii în noaptea de miercuri spre joi într-un incendiu izbucnit în dormitorul internatului în care erau cazate, aparţinând unei şcoli primare private din vestul Kenyei, a anunţat poliţia joi.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 21:00
Opt eleve arse de vii în vestul Kenyei, într-un incendiu la un internat

„Am pierdut opt copii. Vom investiga cauzele incendiului” care s-a declanşat în timp ce fetele dormeau, miercuri, către ora locală 21.00 (21.00, ora României), la Homa Bay, la aproximativ 260 de kilometri vest de Nairobi, a declarat pentru AFP şeful poliţiei locale, Kennedy Wabuoba.

Potrivit poliţiei, cele opt fete erau singure în dormitor în timpul incendiului.

Un oficial din cadrul Crucii Roşii, John Roche, a declarat că salvatori din cadrul organizaţiei au ajutat la scoaterea cadavrelor carbonizate dintre dărâmături şi le-au transportat la morgă.

Premierul kenyan Raila Odinga a solicitat „un raport complet” asupra tragediei.

În martie 2001, aproximativ 60 de adolescenţi au pierit într-un incendiu de natură criminală la dormitorul în care se aflau, ale cărui uşi erau încuiate, în apropiere de Machakos (la aproximativ 60 de kilometri sud-est de Nairobi). Şeful statului din acea perioadă, Daniel arap Moi, a acuzat „neglijenţa în majoritatea internatelor, în care nu sunt prevăzute ieşiri în caz de urgenţă”.

Pe 26 martie 1998, un incendiu a distrus un dormitor dintr-un internat de fete la Bombolulu, în apropiere de oraşul portuar Mombasa, soldat cu 22 de morţi şi 80 de răniţi în rândul elevelor.