Opt islamişti suspectaţi de terorism au fost reţinuţi în Franţa

Autorităţile franceze au reţinut opt suspecţi de terorism în raiduri efectuate de către poliţia franceză antiteroristă, marţi, în fiefuri islamiste din Paris şi Lyon, a informat Ministerul francez de Interne.

03 feb. 2015, 18:46
Opt islamişti suspectaţi de terorism au fost reţinuţi în Franţa

„Au fost reţinuţi opt suspecţi. Aceste persoane sunt suspectate de participare activă la activităţi de recrutare a tinerilor în organizaţii islamiste”, a precizat Ministerul de Interne, conform Wall Street Journal.

Cei opt suspecţi fac parte dintr-o celulă care se ocupa cu trimiterea islamiştilor în tabere de antrenament terorist din Siria, potrivit Ministerului de Interne francez, citat de presă.

Citeşte şi Operaţiune ANTIJIHADISTĂ în Franţa: Patru persoane au fost ARESTATE

Reţeaua islamistă organizase, în mai şi septembrie 2013, trei „transporturi” de terorişti. Trei dintre suspecţi reveniseră din zonele de luptă. „Percheziţiile sunt în curs”, a declarat pentru Le Figaro o sursă apropiată anchetei.

Cei opt suspecţi arestaţi au vârste cuprinse între 22 şi 46 de ani. Nu a fost stabilită deocamdată vreo legătură între aceşti suspecţi şi atentatele din Franţa, din luna ianuarie, care au zguduit lumea.

Şaptesprezece persoane au fost ucise în atentatele islamiste comise în Franţa în perioada 7-9 ianuarie. Acestea au debutat cu atacul terorist de la sediul redacţiei săptămânalului satiric Charlie Hebdo, unde patru membri ai redacţiei, inclusiv directorul publicaţiei, au fost ucişi.

Actuala operaţiune a poliţiei franceze intervine după o săptămână de la seria de interpelări, din 27 ianuarie, la Lunel, considerat ca fiind unul dintre bastioanele „jihadului de tip francez”, de unde aproximativ 20 de jihadişti tineri au plecat pentru a lupta în numele jihadului, potrivit Le Figaro.