Opt morţi, printre care şeful Statului Major al armatei din Taiwan, în urma prăbuşirii unui elicopter

Cel mai înalt oficial militar din Taiwan, generalul Shen Yi-ming, a murit în urma prăbușirii elicopterului în care se afla, într-o zonă muntoasă în apropiere de New Taipei City, informează CNN.

RomaniaTV.net
02 ian. 2020, 08:22
Opt morţi, printre care şeful Statului Major al armatei din Taiwan, în urma prăbuşirii unui elicopter

Elicopterul, un UH-60M Black Hawk, a dispărut de pe radar în dimineața zilei de joi, la aproximativ 13 minute după decolare. La bordul aparatului aflau 13 persoane, inclusiv echipajul aeronavei. Cinci persoane au supraviețuit, însă momentan nu există informații despre starea acestora.

„Unii membri ai echipajului sunt încă prinși înăuntrul elicopterului, în timp ce alții au fost deja scoși afară”, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei într-o conferință de presă televizată. Elicopterul a efectuat o aterizare de urgență după ce autoritățile aeronautice au pierdut legătura cu el, a mai adăugat acesta.

Președintele Tsai Ing-wen, care urmărește câștigarea unui nou mandat la alegerile din 11 ianuarie, și-a anulat activitățile legate de campania electorală programate pentru ziua de joi și a îndemnat autoritățile să depună toate eforturile posibile pentru operațiunea de salvare.

Ministerul Apărării de la Taipei a deschis o anchetă pentru a stabili cauza incidentului. 

Citește și:

Militarii americani morţi într-un tragic accident. Elicopterul în care aceştia se aflau s-a prăbuşit