Opt morţi în explozia a două maşini-capcană în Daghestan

Opt persoane au fost ucise în Daghestan, republică instabilă din Caucazul rusesc, în explozia a două maşini-capcană în apropierea sediului serviciului de executori judecătoreşti din capitala regională Mahacikala, a anunţat departamentul local al comitetului de anchetă, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 14:53
Opt morţi în explozia a două maşini-capcană în Daghestan

„Două maşini au explodat la un interval de câteva minute. Potrivit primelor informaţii, cel puţin opt persoane au fost ucise”, a declarat comitetul de anchetă într-un comunicat.

Potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine din Daghestan, citată de agenţia Itar-Tass, „aproximativ 15 persoane au fost rănite”.

„O primă maşină a explodat fără a provoca victime. Câteva minute mai târziu, când au sosit poliţiştii la faţa locului, s-a auzit o a doua explozie, care a provocat victime”, potrivit aceleiaşi surse.

Dispozitivele explozive au fost activate de la distanţă.

„Toţi angajaţii serviciului de executori judecătoreşti au fost evacuaţi”, a precizat la rândul său Tatiana Trunaieva, purtătoarea de cuvânt a serviciului de executori judecătoreşti citată de agenţia Interfax.

Daghestanul este periodic ţinta unor atacuri revendicate de rebeliunea islamistă care s-a extins din Cecenia în tot Caucazul de Nord. Aceasta este regiunea cel mai grav afectată de violenţe, care au loc aproape zilnic.