Opt oameni judecaţi pentru poarta dărâmată în Timişoara. În urma tragediei a murit un tânăr

Ancheta în cazul morții tânărului peste care s-a prăbușit poarta de intrare în Timişoara, la furtuna din 17 septembrie 2017, a trecut de la faza anchetării faptei, la puneri sub acuzare.

RomaniaTV.net
11 iul. 2018, 09:26
Opt oameni judecaţi pentru poarta dărâmată în Timişoara. În urma tragediei a murit un tânăr

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au anunțat că există opt suspecți în acest dosar. Reprezentanții Ministerului Public nu au făcut până acum public numele celor opt, deoarece procurorul de caz este în concediu.

Potrivit comunicării Parchetului, citate de pressalert.ro, în acest dosar se fac cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dar și de proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcţii ori executarea de modificări ale acesteia fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, dacă în acest fel este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a uneia ori mai multor persoane sau duce la uciderea vreunei persoane. În cazul acestei infracțiuni pedeapsa este de la trei la zece ani închisoare. Vă reamintim că structura de beton a cedat în timpul furtunii și a picat peste mașina în care se afla tânărul.

Pressalert.ro a dezvăluit faptul că lucrările de reabilitare a porții de intrare în oraș s-au făcut fără respectarea legii, neexistând proiect pentru lucrările efectuate și nici o serie de avize obligatorii, inclusiv de la Inspectoratul de Stat în Construcții. De asemenea, certificatul de urbanism și autorizația de construire date de Primăria Timișoara au fost emise ilegal pentru că, în conformitate cu legea, documentele trebuiau emise de Consiliul Județean Timiș deoarece construcția este amplasată pe teritoriul administrativ al Timișoarei și Ghirodei.

Ulterior dezvăluirilor, Inspectoratul de Stat în Construcții a confirmat oficial șirul de ilegalități comise în timpul reabilitării printr-un raport de control. Imediat a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. În acest dosar, au fost audiați în calitate de martori primarul Nicolae Robu și viceprimarul Dan Diaconu.