Români implicaţi în furtul de haine de la Casa Armani din Verona în valoare de două milioane de euro

Zece români au furat dintr-un depozit din Verona 1.416 de articole de îmbrăcăminte, geci şi costume din colecţia de primăvară 2013 a Casei Armani. Furtul a fost descoperit la jumătatea lunii decembrie 2012, iar valoarea prejudiciului a fost de aproape două milioane de euro. Oamenii legii au găsit o parte dintre haine la naţionala de fotbal a României, informează România TV.

28 ian. 2013, 09:09
Români implicaţi în furtul de haine de la Casa Armani din Verona în valoare de două milioane de euro

„În cursul lunii decembrie 2012, o parte a membrilor grupării, formată din cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Italiei, au sustras dintr-un depozit situat în oraşul Verona, aparţinând firmei ARMANI, 1400 de articole de îmbrăcăminte, având preţul de vânzare cuprins între 1400 – 2000 Euro / bucată.

După comiterea furtului, bunurile au fost trimise, de membri grupării din Italia, prin intermediul unei firme de curierat, sub formă de colete cu o greutate totală de aproximativ 1.300 kg, în şapte transporturi diferite, în ţară, pentru a fi depozitate şi plasate pe pieţele din România, dar şi din străinătate. Coletele erau destinate membrilor reţelei aflaţi în ţară.

Pentru destructurarea grupării infracţionale s-a colaborat cu autorităţile italiene. Acestea au identificat 3 cetăţeni români suspectaţi ca fiind autorii furtului. Doi dintre aceștia au fost arestaţi de autorităţile italiene, al treilea sustrăgându-se cercetărilor.

La data de 18 ianuarie, poliţiştii şi procurorii au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în urma cărora au recuperat 1.378 de obiecte de îmbrăcăminte, despre care existau date că provin din furt. Furtul a avut loc într-un timp extrem de scurt, suspecţii reuşind, cu ingeniozitate, să anihileze sistemele de securitate şi paza depozitului. În această modalitate, inculpaţii au produs un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de Euro.

Din investigaţii a reieşit că, membri grupării au încercat să contacteze diferite persoane de legătură pentru poziţionarea bunurilor pe piaţa externă. Cinci persoane au fost conduse la audieri la procurorii D.I.I.C.O.T. pe numele acestora fiind dispusă măsura de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere sau constituire ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi tăinuire.

Reprezentantul Armani din Italia a venit în România să-şi recupereze mare parte din marfă.

„Am venit aici să recuperez hainele furate de la Emporio Armani şi trebuie să mulţumesc pentru această operaţiune de succes Poliţiei Române şi Direcţiei de combatere a criminalităţii din România şi carabinerilor din Italia care au condus această acţiune şi care au descoperit că este vorba despre o reţea de români”, a declarat Stefano Matildo, reprezentat Emporio Armani.