Opt şcoli închise în Bucureşti chiar de la începutul anului şcolar. Mii de elevi vor face cursuri online la nivelul întregii ţări DOCUMENT

Mii de elevi din toată ţara nu vor merge luni la şcoală. Peste 4.700 de copii vor fi nevoiţi să rămână acasă din cauza problemelor de infrastructură. De asemenea, alţi 2.400 nu vor merge fizic la şcoală din cauza ratei mari de infectare din localităţile lor, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

12 sept. 2021, 20:53
Opt şcoli închise în Bucureşti chiar de la începutul anului şcolar. Mii de elevi vor face cursuri online la nivelul întregii ţări DOCUMENT

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni, 13 septembrie, că la nivelul întregii ţări sunt 18 şcoli care nu vor putea să deschidă luni, cu prezenţă fizică, din cauza problemelor de infrastructură. Este vorba despre opt unităţi de învăţământ din Bucureşti, iar restul sunt din ţară. Afectaţi vor fi 2.723 de elevi din Bucureşti şi alţi 2.000 de elevi din ţară.

La aceştia se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localităţi în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

„4.723 de elevi nu vor putea să meargă mâine la şcoală din cauza problemelor de infrastructură. La aceştia se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localităţi în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. E vorba de 6 localităţi din judeţul Satu Mare, 2 localităţi din Arad, o localitate din Dolj, o altă localitate din Teleorman, o localitate din Sibiu şi una din Sălaj. În total 7.200 de elevi şi preşcolari nu vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică. Asta înseamnă 0,3%”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Alephnews.

Citeşte şi: Cum se va desfășura prima zi din noul an școlar. Premierul Cîțu, anunț de ultimă oră!

Opt şcoli din Bucureşti rămân închise la începutul anului şcolar 2021 – 2022. Elevii vor studia în online

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia prin care opt şcoli vor deschide anul şcolar în online, în Capitală.

 

Hotararea CMBSU nr. 52_12.09.2021

Ministrul Educaţiei este convins că dorinţa de vaccinare în rândul elevilor va creşte odată cu începerea şcolii, luni, 13 septembrie.

Sorin Cîmpeanu a evidenţiat că în ultimele 10 zile s-au vaccinat 10.000 de elevi, ceea ce, din punctul său de vedere, reprezintă „un progres foarte important”.

Ministrul Educaţiei a explicat că deja centrele de vaccinare înfiinţate în şcolile private au început pregătirile înaintea începerii anului şcolar. Odată cu începerea şcolii, autorităţile vor şti câţi elevi vor să se vaccineze şi au accesul părinţilor. Abia atunci, în toate şcolile vor putea fi prezente echipe mobile de vaccinare.

„Va fi o fereastră de oportunitate în primele două luni de la începerea şcolii, nu va fi un proces continuu. Îi sfătuiesc pe elevi, profesori şi părinţi să îşi dea acordul pentru acest gest, singurul care poate să pună capăt crizei sanitare. Le mulţumesc părinţilor pentru responsabilitate şi determinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Aleph News.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu încurajează vaccinarea copiilor anti-COVID. „Îi sfătuiesc pe elevi, profesori şi părinţi să îşi dea acordul”