Sorin Cîmpeanu încurajează vaccinarea copiilor anti-COVID. „Îi sfătuiesc pe elevi, profesori şi părinţi să îşi dea acordul”

Ministrul Educaţiei este convins că dorinţa de vaccinare în rândul elevilor va creşte odată cu începerea şcolii, luni, 13 septembrie.

12 sept. 2021, 20:28
Sorin Cîmpeanu încurajează vaccinarea copiilor anti-COVID. „Îi sfătuiesc pe elevi, profesori şi părinţi să îşi dea acordul”

Sorin Cîmpeanu a evidenţiat că în ultimele 10 zile s-au vaccinat 10.000 de elevi, ceea ce, din punctul său de vedere, reprezintă „un progres foarte important”.

Ministrul Educaţiei a explicat că deja centrele de vaccinare înfiinţate în şcolile private au început pregătirile înaintea începerii anului şcolar. Odată cu începerea şcolii, autorităţile vor şti câţi elevi vor să se vaccineze şi au accesul părinţilor. Abia atunci, în toate şcolile vor putea fi prezente echipe mobile de vaccinare.

„Va fi o fereastră de oportunitate în primele două luni de la începerea şcolii, nu va fi un proces continuu. Îi sfătuiesc pe elevi, profesori şi părinţi să îşi dea acordul pentru acest gest, singurul care poate să pună capăt crizei sanitare. Le mulţumesc părinţilor pentru responsabilitate şi determinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Aleph News.

Citeşte şi: Cum se va desfășura prima zi din noul an școlar. Premierul Cîțu, anunț de ultimă oră!

Sorin Cîmpeanu speră ca profesorii să se vaccineze anti-COVID. „Sunt convins că se va înţelege importanţa vaccinării”

„Aş vrea să vă spun că în ultimele 10 zile am avut 10.000 de elevi care s-au vaccinat. Reprezintă un progres foarte important, am depăşit 15% din numărul total de elevi vaccinaţi. Sunt convins că odată cu începerea şcolii dorinţa de vaccinare în rândul elevilor va creşte substanţial.

De asemenea, urmare a discuţiilor pe care le-am avut personalul din învăţământ, vaccinat în proporţie de 61% – este mai mult decât dublul mediei naţionale -, sunt convins că se va înţelege importanţa vaccinării şi vom avea o dorinţă de vaccinare şi din partea colegilor cadre didactice, nu numai din partea elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu anunţă detalii despre concursurile pentru posturile de directori, ce se întâmplă cu bursele şi cum încep cursurile la universităţi

În ce priveşte sfatul ministrului pentru părinţi, profesori şi elevi, Cîmpeanu îi îndeamnă „să ia toate măsurile pentru ca pandemia să nu ne ducă din nou în situaţia de a trece în online”.

Citeşte şi: Structură an şcolar 2021-2022: Se schimbă vacanţele! Când se dau teze, când sunt Evaluarea Naţională şi Bac 2022