Opt vase de croazieră cutreieră mările lumii, în plină pandemie. Mii de oamenii sfidează COVID-19 şi se distrează împreună

Cel puţin 6.000 de turişti se află în croaziere pe mările lumii, potrivit unei analize făcute de publicaţia britanică The Guardian, în ciuda restricţiilor globale impuse de pandemia de coronavirus.

10 apr. 2020, 05:09

Coronavirusul a făcut zeci de victime pe vasele de croazieră, printre pasageri sau membrii echipajului, cel mai emblematic caz fiind cel al navei Diamond Princess, dar în ciuda acestui fapt, această industrie nu a capotat în faţa COVID-19.

Conform site-ul de urmărire a navelor CruiseMapper, cel puțin opt vase de croazieră sunt în prezent cu pasageri pe mare. În ciuda avertismentelor Centrului pe Prevenire a Bolilor din SUA (CDC), care avertizau că vasele de croazieră pot fi adevărate focare de infecţie, operatorii au continuat să vândă croaziere până la jumătatea lunii martie, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemia. Totuşi, cel puţin şase nave au plecat din SUA după avertismentul CDC şi două au plecat după anunţul OMS.

Citeşte şi Xi Jinping, preşedintele Chinei, ANUNŢ CRUNT pentru întreaga OMENIRE. Ce se întâmplă cu pandemia de CORONAVIRUS

Potrivit estimărilor, cel puțin 6.362 de pasageri se află la bordul celor opt nave, dar o situaţie specială are nava Greg Mortimer, din largul coastelor Uruguay-ului, unde 128 de persoane sunt infectate cu COVID-19. Asta înseamnă 60% din oamenii de la bord, potrivit The Guardian.