ORA DE IARNĂ 2018: Nu mai trebuie să schimbaţi ora în weekend

Publicat: Vineri, 26 Octombrie 2018 15:58 // Actualizat: Vineri, 26 Octombrie 2018 15:58 // Sursa: romaniatv.net

Ora de iarnă. Trecerea la ORA DE IARNĂ va avea loc în acest an, în noaptea de 27 spre 28 octombrie. Schimbarea orei se va face automat pe telefoanele şi computerele moderne dacă aveţi setările potrivite.

ORA DE IARNĂ. Trecerea la ora de iarnă 2018 se face în noaptea dintre 27 octombrie şi 28 octombrie 2018 (sâmbătă spre dumincă), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineţii de 28 octombrie 2018 devine ora 3:00. Asta înseamnă că ne vom putea bucura de o oră în plus de somn iar duminică, 28 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume.

ORA DE IARNĂ 2018. Smartphone-ul, cu sistem de operare iOS sau Android, își schimbă automat ora dacă în setări este bifată opțiunea care sincronizează ora cu cea a rețelei. În cazul iPhone-ului, se accesează meniul Settings, General, Date & Time și se bifează opțiunea Set Automatically, iar în cazul smartphone-urilor cu Android se intră la Settings, Date & Time și se activează funcția Automatic date&time.

Pentru a seta ora manual, opțiunile activate mai sus trebuie să fie anulate. În plus, cele mai noi dispozitive (laptopuri, sisteme de mașină precum și alte electronice) folosesc setarea DST (Daylight Savint Time) pe automat în mod implicit și vor trece la ora de vară în mod automat.

ORA DE IARNĂ 2018. Medicii consideră că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit. Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase.

„Cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile se vor obişnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ora de iarnă ora de iarna 2018 schimbare ora
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7480
RON
20 Feb
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H