Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an. De ce nu se va mai da ora înapoi în viitor

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima, întrucât Bruxelles-ul ar vrea să se renunțe la datul ceasurilor înainte și înapoi cu o oră, de două ori pe an. Revenirea la ora de iarnă se va face la data de 30 octombrie, duminică, atunci când ora 4:00 va deveni ora 3:00.

01 oct. 2022, 16:39
Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an. De ce nu se va mai da ora înapoi în viitor
Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an. De ce nu se va mai da ora înapoi în viitor

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an. La fel ca în fiecare an, România se pregătește pentru a trece la ora de iarnă și în 2022, aceasta fiind ora legală oficială standard. România va trece la ora de iarnă pe 30 octombrie 2022. Așadar, noaptea devine mai lungă. Acest lucru înseamnă mai exact, că ziua de 30 octombrie 2021 va avea 25 de ore și nu 24, așa cum se întâmplă în mod normal. De obicei, schimbarea orei și trecerea la iarnă se face după echinocțiul de toamnă. Atunci când, soarele traversează Ecuatorul ceresc și ajunge în Emisfera Sudică. Echinocțiul de toamnă a avut loc pe data de 22 septembrie.

Ora de iarnă 2022. De ce nu se mai schimbă ora, decizia a venit de la Bruxelles înainte de criza energetică

În ultimii ani, schimbarea orei a fost un subiect lung dezbătut, iar țările membre UE ar trebui să decidă dacă vor rămâne definitiv la ora de vară sau la cea de iarnă. Astfel, 85% dintre locuitorii Europei au spus că sunt de acord, dar cu toate acestea, încă nu s-a luat o decizie definitivă.

ORA DE IARNĂ 2022. Nu uitaţi să schimbaţi ceasurile, ce s-a decis la Bruxelles cu ora de iarnă

Medicii susţin că o persoană are nevoie de una sau două săptămâni de la momentul schimbarea orei până la când organismul uman se obișnuiește cu noul fus orar. Tot aceștia mai spun că trecerea la ora de iarnă poate avea efecte negative asupra sănătății organismului, iar cei mai afectați sunt copiii și persoanele vârstnice. Doctorii mai spun că în această perioadă trebuie să reduceți consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante!