Ora de închidere a magazinelor în week-end în localităţile cu rată mare COVID nu se va schimba. Anunţul lui Florin Cîţu: „Lucrurile sunt aşa cum sunt”

Premierul Florin Cîţu a anunţat luni că autorităţile nu vor schimba ora de închidere a magazinelor în week-end în localităţile cu număr mare de cazuri COVID deaorece această măsură că rezultate.

05 apr. 2021, 13:04
Ora de închidere a magazinelor în week-end în localităţile cu rată mare COVID nu se va schimba. Anunţul lui Florin Cîţu: „Lucrurile sunt aşa cum sunt”

Florin Cîţu a explicat că, deocamdată, ora de închidere a magazinelor în week-end în localităţile cu incidenţă mare a infecţiilor cu noul coronavirus rămâne neschimbată.

„Am discuţii permanente cu reţelele de magazine, am discutat şi înainte de a lua această decizie. Nu a fost discutată ora, mi s-a cerut doar puţin timp pentru a pregăti.

Noi am cerut de la magazine respectarea unor anumite norme în interior. Am avut o discuţie permanentă cu retailerii, ei înţeleg foarte bine situaţia prin care trece România şi au fost alături de noi şi anul trecut, când am trecut prin starea de urgenţă. În acest moment, lucrurile rămân aşa cum sunt, pentru că dau rezultate”, a spus premierul Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii îndeamnă românii să trăiască cu COVIDUL: Nu ştim cât va dura până când vom avea libertatea de dinaintea pandemiei

Ora de închidere a magazinelor în week-end în localităţile cu rată mare COVID nu se va schimba de Paşte

„Cerusem o analiză din momentul în care am luat decizia referitoare la supermarketuri, ce se întâmplă cu traficul. Pe mine mă interesează în timpul zilei, la fiecare oră. De asta durează mai mult, e o analiză care să ia în calcul contextul. În perioada Paştelui magazinele sunt mai aglomerate.

De aceea, analiza durează mai mult, ca să înţelegem implicaţiile măsurilor pe care le-am luat în ultima perioadă”, a explicat premierul.

De asemenea, Florin Cîţu a anunţat că la nivelul Guvernului va fi format un comitet care va lua măsuri pentru revenirea la normalitate a economiei României.

„Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial prin decizia premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Vom începe! Acesta este primul jalon, prima borna pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a anunţat Florin Cîţu.

Mai mult, premierul le-a cerut aleşilor să promoveze campania de vaccinare.

„Fac un apel la politicieni, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii judeţeni şi locali, cu toţii să meargă şi să prezinte datele din campania de vaccinare. Toţi românii să ştie şi să aibă informaţiile la zi în ceea ce priveşte campania de vaccinare”, mai spus premierul.

Citeşte şi: Florin Cîţu a dat marea veste: „Pe 1 iunie revenim la normalitate. Mergem mai repede decât ne-am programat