Oră de religie deschisă dedicată victimelor din Colectiv

O oră de religie deschisă dedicată victimelor incendiului din Colectiv a avut loc vineri la Şcoala Gimnazială Maica Domnului din Bucureşti, la eveniment participând şi una dintre victime, Liviu Popescu, fost elev al instituţiei.

28 oct. 2016, 12:19
Oră de religie deschisă dedicată victimelor din Colectiv

Lecţia de religie a fost ţinută vineri dimineaţă, de la ora 09.00, elevilor de la Şcoala Gimnazială Maica Domnului fiindu-le prezentată şi o expoziţie de icoane de lemn. Invitat la moment a fost şi Liviu Popescu, unul dintre tinerii răniţi în incendiu din Colectiv şi fost elev al instituţiei de învăţământ.

„Îmi doresc din tot sufletul ca noi, ca societate, să fi învăţat ceva după Colectiv. Mă tem că lucrurile care s-au schimbat au fost doar de suprafaţă. Mai avem nevoie de foarte multe până să ajungem la o normalitate. S-a schimbat, într-adevăr, un guvern, oamenii încearcă să facă tot ce pot, deşi sunt blamaţi, timpul este foarte scurt pentru ei. Şi în spitale s-au modificat lucruri, dar nu cred că atât cât trebuie. Mai avem mult de lucrat”, a declarat tânărul, potrivit Mediafax.

Acesta a povestit cum a fost viaţa lui în cele opt luni de recuperare şi spune că urmează alte operaţii chirurgicale, având în continuare complicaţii din cauza arsurilor.

„Eu am grefe pe ambele antebraţe, pe ambele mâini, am tot spatele ars.(…)Acum urmează să suport două intervenţii chirurgicale de colectare a bridelor cu impact funcţional la nivelul degetelor. Voi pleca în Germania peste două săptămâni, voi suporta intervenţiile chirurgicale, va urma o perioadă de recuperare. Recuperare în cazul marilor arşi este de lungă durată. Se menţine pe parcursul mai multor ani. Nu se poate prevedea foarte clar evoluţia. Pot apărea surprize, complicaţii. Momentan sunt ok, am doar la nivelul degetelor nişte probleme, nu le pot deschide, nu mi-am recuperat sută la sută mobilitatea, dar se vor corecta”, a adăugat Liviu Popescu.

Citeste si> Parchetul, despre cererea de extindere a anchetei Colectiv: Au fost audiate până acum 40 de victime şi martori