ORA DE VARA 2019. Ce se întâmplă anul viitor cu schimbarea orei. Recomandarea Comisiei Europene

Publicat: Miercuri, 26 Decembrie 2018 10:33 // Actualizat: Miercuri, 26 Decembrie 2018 10:33 // Sursa: romaniatv.net

În luna martie am putea da pentru ultima dată ceasul cu o oră înainte. O modificare care poate afecta anumite categorii de persoane cu probleme medicale, o spune chiar Ministerul Sănătăţii. Decizia, care a fost dezbătută la nivelul Uniunii Europene, aparţine în ultimă instanţă fiecărui stat membru.

Comisia Europeană a propus oficial ca ora de vară să fie eliminată. Fiecare stat membru al Uniunii ar trebui să comunice, până în aprilie 2019, dacă intenţionează să aplice în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă.

Ministerul Sănătăţii susţine că schimbarea nu este benefică. Specialiştii spun că organismul are nevoie de o săptămână pentru a se acomoda şi că cele mai afectate sunt persoanele cu depresii sau afecţiuni cardiace.

Oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora oficială de vară. Sunt afectaţi în special cei cu vulnerabilităţi psihoemoţionale, depresii, afecţiuni cardiovasculare.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spunea că 84% dintre europeni ar dori să păstreze ora de vară pe tot parcursul anului, însă românii doresc să rămână la ora de iarnă, conform unui studiu. Aleşii vor avea ultimul cuvânt.

Ultima schimbare obligatorie a orei va avea loc pe 31 martie 2019. Ideea decalării sistemului orar aparține omului de știință Benjamin Franklin. A fost propusă în secolul al XVIII-lea, ca măsură pentru economisirea energiei.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană ora de vară ORA DE VARA 2019 schimbarea orei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 dec 04:41
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Daca Ceasul se da cu o Ora Innapoi , mie mi s-a ars Becul cu Neon . Ar trebui sa caut un alt Bec , dar cu Leduri , cu aceelasi echivalent de Nuanta de Lumina , si cu o durata a Becului , de Minim 10 Ani de Zile .
1
EUR
4.7320
RON
16 Jul
noapte 15 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H