Ora de vară 2022. Cu ce beneficii vine această schimbare și care e statul care vrea să adopte permanent acest fus!

Legea privind protecția împotriva Soarelui a fost adoptată în martie, de Senatul SUA. Autoritățile americane au impus această măsură cu scopul de a face ora de vară permanentă începând cu noiembrie 2023.

06 apr. 2022, 14:03
Ora de vară 2022. Cu ce beneficii vine această schimbare și care e statul care vrea să adopte permanent acest fus!

Ora de vară 2022. În urma votului Senatului și a unei audieri recente în cadrul Subcomisiei Camerei pentru Protecția Consumatorului și Comerț, subcomisia analizează acum problema permanentizării orei de vară. Plenul Camerei Reprezentanților va trebui să voteze în sprijinul DST (ora de vară) permanent înainte ca proiectul de lege să ajungă la biroul președintelui Biden, pentru semnătură.

Ora de vară 2022. Cu ce beneficii vine această schimbare și care e statul care vrea să adopte permanent acest fus!

Dorința de implementare a acestei măsuri a luat naștere o dată ce analizele au demonstrat că DST (ora de vară) salvează vieți și previne criminalitatea. Aproape 20 de state au adoptat proiecte de lege pentru a face DST permanentă, iar Senatul a adoptat în unanimitate Legea privind protecția împotriva soarelui, pentru a permite acelor legi să intre în vigoare, deoarece niciun stat nu poate trece la DST în mod unilateral.

Iată cinci motive benefice descoperite de cercetători pentru ca ora de vară să devină permanentă:

1. Mai multe vieți ar fi salvate

Întunericul ucide, iar întunericul seara este mult mai mortal decât întunericul dimineața.

Ora de vârf de seară este de două ori mai fatală decât dimineața din diverse motive. Mult mai mulți oameni sunt pe drumuri, consumul de alcool e mai ridicat, oamenii se grăbesc să ajungă acasă și mai mulți copii se bucură de joacă în aer liber nesupravegheați. Accidentele fatale între vehicule și pietoni cresc de trei ori când soarele apune.

2. Criminalitatea ar scădea

Întunericul este, de asemenea, un prieten al crimei. Existența razelor solare spre seară are un impact mult mai mare asupra prevenirii criminalității decât dimineața. Acest lucru este valabil mai ales în cazul infracțiunilor comise de minori, care atinge vârful după școală și seara devreme.

3. Energia ar fi economisită

Mulți oameni nu știu că justificarea inițială pentru crearea DST a fost economisirea energiei – inițial în timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a acorda prioritate energiei trupelor americane, iar apoi mai târziu în timpul crizei petroliere OPEC din 1973. Când Soarele stă pe cer mai mult seara, încărcăturile de energie de vârf sunt reduse.

4. Evitarea schimbărilor de oră îmbunătățește somnul

Criticii DST au dreptate cu privire la un lucru: comutatorul bianual al ceasului este dăunător pentru sănătate și bunăstare.

Face ravagii în ciclurile de somn ale oamenilor. Atacurile de cord cresc cu 24% în săptămâna după ce SUA schimbă ora în martie. Există chiar și o creștere în timpul săptămânii când ceasurile se dau înapoi.

5. Recreerea și comerțul înfloresc la soare

Recreerea și comerțul înfloresc la lumina zilei și sunt împiedicate de întunericul serii.

Americanii sunt mai puțin dispuși să iasă la cumpărături în întuneric și nici nu este foarte ușor să prinzi o minge de baseball în întuneric. Aceste activități sunt mult mai răspândite la începutul serii decât la primele ore ale dimineții, așa că lumina soarelui nu este atât de utilă atunci.

Citește și: Iată cât de tare ne afectează, de fapt, apetitul ora de vară! Specialiștii trag semnalul de alarmă!