ORA EXACTA ROMANIA: Cum afli cât e ceasul după SCHIMBAREA OREI DE IARNĂ 2015

Publicat: Vineri, 23 Octombrie 2015 11:13 // Actualizat: Duminică, 27 Martie 2016 09:16 // Sursa: romaniatv.net

ORA DE IARNĂ 2015: Pentru trecerea la ora oficială de iarnă, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel că duminică 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului.

ORA EXACTA ROMANIA, ORA DE IARNĂ 2015: Pentru trecerea la ora oficială de iarnă, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel că duminică 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului.

AFLĂ ORA EXACTĂ A MOMENTULUI AICI SAU AICI

Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficială de iarnă, nu va modifica mersul trenurilor în vigoare până la 25 octombrie. Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 24 spre 25 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale are loc tot în 25 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina trenurile vor circula după orarele din mersul de tren în vigoare.

Conform Convenţiei fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că, la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus. Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie), în sens pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale - ora fusului 1 şi a Europei Orientale - ora fusului 2.

România se află în fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie şi martie (cea a lunilor de iarnă) este denumită "timpul legal român".

Convenţia a fost semnată de România în 1979, iar în 1997, prin ordonanţă guvernamentală, orarul de vară a fost din nou corelat cu cel practicat în ţările Uniunii Europene. În 1996, ţinând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 oct 23:42
...target="_blank">ORA DE IARNĂ. Pentru trecerea la ORA OFICIALĂ DE IARNĂ, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel că duminică 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului. ...
23 oct 20:11
...mai importanta sa cunoasca Ora Exacta din Franta, ei neobisnuindu-se si raportandu-se mereu la Ora Exacta din Romania. a ...
23 oct 15:02
...Serbia, Bulgaria şi Ucraina trenurile vor circula după orarele din mersul de tren în vigoare. Citeste mai mult pe RTV.NET
loading...
var SC_CId = "87814",SC_Domain="n.ads1-adnow.com";SC_Start_87814=(new...
23 oct 11:45
...vor fi date înapoi cu o oră, astfel că duminică 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
23 oct 11:24
...vor fi date înapoi cu o oră, astfel că duminică 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8254
RON
01 Apr
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H