Ora Pământului 2021. Luminile vor fi stinse între orele 20.30 și 21.30. Evenimentul global, adaptat pandemiei

Ora Pământului are loc sâmbătă, 27 martie, în România. Luminile vor fi stinse timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, o mişcare globală are ca scop conștientizarea publicului în ceea ce privește mediul și criza climatică. Anul acesta, organizatorul vrea să preţuim mai mult natura petnru a preveni următoarele pandemii.

27 mart. 2021, 11:07
Ora Pământului 2021. Luminile vor fi stinse între orele 20.30 și 21.30. Evenimentul global, adaptat pandemiei

Ora Pământului 2021. În fiecare an, pe 27 martie, milioane de oameni din lumea întreagă sting luminile, într-un gest simbolic, pentru a atrage atenţia asupra problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă. Acestui demers i se alătură și principalele instituții din mai multe state, printre ele și Palatul Cotroceni.

Astfel, sâmbătă seara, între între orele 20.30 și 21.30 oamenii oferă Terrei o oră din timpul lor. Luminile vor fi stinse timp de 60 de minute pentru a marca a 14-a ediţie a evenimentului Ora Pământului.

Reprezentanţii WWF International, care organizează evenimentul global Ora Pământului (Earth Hour), vor ca în 2021 să pune mai mult preţ pe natură, ca măsură de prevenţie a următoarelor pandemii.

Citeşte şi: Guvernul a aprobat legea consumatorului vulnerabil de energie. Ce câştigă românii

Ora Pământului 2021. Palatul Cotroceni stinge luminile

„Ora Pământului (Earth Hour) este în prezent una dintre cele mai mari mișcări mondiale pentru protecția mediului și mobilizează milioane de oameni care, timp de o oră, sting luminile pentru a arăta angajamentul și sprijinul pentru Planeta noastră.

Administrația Prezidențială se alătură și în acest an acestui demers internațional, care va avea loc sâmbătă, 27 martie 2021, în intervalul orar 20:30-21:30, prin întreruperea iluminatului interior și exterior al Palatului Cotroceni. Ora Pământului își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la protejarea mediului înconjurător pentru a combate criza climatică și pentru a ne asigura propria sănătate și prosperitate.

Stingerea pentru o oră a luminilor este un gest simbolic anual, dar protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De ce se organizează Ora Pământului 2021

Evenimentul Ora Pământului poate fi considerat în mod simbolic un efort pentru a combate schimbările climatice.

„Stinge lumina de Ora Pământului, sâmbătă, 27 martie 2021, de la ora 20:30 până la 21:30, pentru a arăta că îți dorești să trăim în armonie cu natura. Avem nevoie urgent de o climă stabilă. Să ne unim forțele pentru a opri degradarea naturii! Protejăm natura, deoarece este aliatul nostru împotriva crizei climatice și este vitală pentru supraviețuirea, bunăstarea și fericirea noastră”, se arată pe site-ul oficial al evenimentului.

Ora Pământului 2021. Când a avut loc prima ediţie a evenimentului

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Evenimentul este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald, conform Antena3.

Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni.

Citeşte şi: Ministrul Energiei: „Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o formă de escrocherie”