Oracle cumpără cu 1,5 miliarde dolari o companie de servicii IT din SUA

Oracle, al doilea mare producător de software la nivel mondial, va prelua compania americană de servicii informatice RightNow Technologies, pentru 1,5 miliarde de dolari.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 15:44
Oracle cumpără cu 1,5 miliarde dolari o companie de servicii IT din SUA

Acţionarii RightNow Technologies vor primi 43 de dolari pe acţiune, cu 20% peste cotaţia de închidere din 21 octombrie, transmite Bloomberg.

Achiziţia aduce companiei americane Oracle acces la aplicaţii de cloud computing, care permit companiilor să ofere clienţilor servicii call center, Internet şi reţele de socializare, scrie Mediafax.

Oracle face astfel cea mai mare achiziţie după preluarea Sun Microsystems anul trecut, în urma introducerii serviciului Oracle Public Cloud, care oferă acces online la software prin intermediul tehnologiei cloud computing.

„Oracle se implică serios în domeniul cloud”, a declarat Richard Williams, analist la compania de cercetare a pieţei Cross Research din Livingston, New Jersey.

După ce a preluat peste 70 de companii, într-o campanie de achiziţii de 40 de miliarde de dolari lansată în 2005, Oracle a anunţat în această lună că se concentrează pe tranzacţii mici şi promovarea produselor proprii, pentru a susţine dezvoltarea.

Oracle s-a bazat pe achiziţii pentru a majora vânzările până la 35,6 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat în luna mai.