Oraşele cu cel mai ridicat nivel de trai din lume. Unde se trăieşte cel mai bine în 2022

Potrivit unui raport anual al publicaţiei Economist, Viena a revenit pe primul loc în topul oraşelor cu cel mai ridicat nivel de trai din lume. Din cauza războiului din Ucraina, anul acesta Kievul nu a fost inclus în clasament.

23 iun. 2022, 10:53
Oraşele cu cel mai ridicat nivel de trai din lume. Unde se trăieşte cel mai bine în 2022

Oraşele cu cel mai ridicat nivel de trai din lume. Anul acesta, Europa se mândreşte cu şase dintre primele zece oraşe din top.

Oraşele cu cel mai ridicat nivel de trai din lume. Viena, locul în care se trăieşte cel mai bine

Potrivit raportului publicat de Economist, Viena a revenit anul acesta pe primul loc în topul oraşelor cu cel mai ridicat nivel de trai din lume, după ce în 2021 s-a clasat pe locul 12.

Citeşte şi Panică în Europa. Populaţia este somată să se vaccineze după ce un nou virus periculos a fost descoperit la Londra

„Viena, care a alunecat până pe locul 12 în clasamentul nostru la începutul anului 2021, deoarece muzeele şi restaurantele sale au fost închise, a revenit de atunci pe primul loc, poziţie pe care a ocupat-o în 2018 şi 2019.

Stabilitatea şi infrastructura bună sunt principalele farmece ale oraşului pentru locuitorii săi, susţinute de o bună asistenţă medicală şi de numeroase oportunităţi pentru cultură şi divertisment”, se arată în raportul celor de la Economist.

Locul doi în topul oraşelor în care se trăieşte cel mai bine este ocupat de Copenhaga, urmată de oraşul elveţian Zurich.

Geneva s-a clasat anul acesta pe locul şase, Frankfurt din Germania pe locul şapte, iar Amsterdam din Olanda pe locul nouă, scrie France 24, citat de Mediafax. 

Canada are trei oraşe în top zece. Calgary s-a clasat pe locul al treilea, urmat de Vancouver pe locul al cincilea şi de Toronto pe locul opt.

Osaka, din Japonia, şi Melbourne, din Australia, au împărţit locul al zece.

Capitala Franţei, Paris, a ocupat locul 19, cu 23 de locuri mai sus decât anul trecut, în timp ce capitala belgiană Bruxelles a ocupat locul 24.

Potrivit clasamentului din anul acesta, Londra, capitala Regatului Unit, este al 33-lea cel mai locuibil oraş din lume, în timp ce Barcelona şi Madrid, din Spania, au ocupat locurile 35 şi, respectiv, 43.

Milano, din Italia, s-a clasat pe locul 49, New York, din SUA, pe 51, iar Beijing, din China, pe 71.

Capitala Rusiei, Moscova, şi-a văzut clasamentul privind gradul de trăinicie scăzând cu 15 locuri, în timp ce Sankt Petersburg a coborât cu 13 locuri.

„Creşterea cenzurii însoţeşte conflictul în curs de desfăşurare”, se arată în raport.

„În plus, oraşele ruseşti înregistrează restricţii în ceea ce priveşte cultura şi mediul înconjurător, ca urmare a sancţiunilor economice occidentale”.

Alte oraşe din oraşe din Europa de Est au fost considerate mai puţin stabile ca urmare a „tensiunilor diplomatice crescute” din cauza războiului din Ucraina.

Capitala Siriei devastate de război, Damasc, şi-a păstrat locul de cel mai puţin locuibil oraş de pe planetă.

Citeşte şi Alertă la Londra. Urmele virusului poliomielitei găsite în canalizare, avertisment transmis la nivel național